OBRT U ISTRAZI O PUCNJAVI NA AUTOMOBIL MILANA IVANOVIĆA Sukob sa poznanicima zbog novčanog duga, istraga i za lažno prijavljivanje
Foto: Printscreen YT

OBRT U ISTRAZI O PUCNJAVI NA AUTOMOBIL MILANA IVANOVIĆA Sukob sa poznanicima zbog novčanog duga, istraga i za lažno prijavljivanje

Crna Hronika -

M. I. priznao je da je lažno prijavio pokušaj ubistva, a pucnjava na njegov auto, prema najnovijim informacijama iz policije, zasnovanim na njegovom priznanju, dogodila se tokom sukoba koji je imao sa prijateljima zbog novčanih dugovanja

Nekoliko dana pošto je tzv. kosovska policija pucnjavu na vozilo na parking ispred opštinske zgrade u Zvečanu, vodila kao pokušaj ubistva, na osnovu prijave žalioca, došlo je do obrta u istrazi.

M. I. priznao je da je lažno prijavio pokušaj ubistva, a pucnjava na njegov auto, prema najnovijim informacijama iz policije, zasnovanim na njegovom priznanju, dogodila se tokom sukoba koji je imao sa prijateljima zbog novčanih dugovanja.

Sada se čak otvorio i nov slučaj – lažno prijavljivanje.

Kada je prvog dana nove godin otvorena vatra na automobil za koji je KoSSev prvobitno imao informaciju da se radilo o vozilu Milana Ivanovića, bivšeg direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici i dugogodišnjeg istaknutog funkcionera vladajućih struktura na Severu, a potom, o bliskom članu njegove porodice, ovaj slučaj je prijavljen kao pokušaj ubistva, što je potvrdila tada i Kosovska policija, kao i danas.

Milan Ivanović, Automobil, pucnjava, pucano, Zvečane
foto: Printscreen/Youtube

Pucnjava se dogodila ispred opštinske zgrade, na parkingu, a prema prvoj prijavi, navodno je vozilo bilo u pokretu. Na licu mesta je oduzeto pet čaura.

Sada međutim, Kosovska policija regiona Sever u saopštenju za javnost navodi da su inspektori tokom istrage, na samom mesto događaja i upoređivanja materijalnih dokaza sa izjavom žalioca (M.I. prim.red.) primetili da ima kontradikornosti između njegove izjave i činjenica sa lica mesta. Štaviše, žalilac je priznao, tvrdi policija, da je lažno prijavio i da se zapravo radilo o sukobu koji je imao sa prijateljima a povodom novčanih dugovanja.

Milan Ivanović, Automobil, pucnjava, pucano, Zvečane
foto: Printscreen/Youtube

Žalilac je nakon suočavanja sa činjenicama, izmenio njegovu prvu izjavu dajući neke druge detalje iz početnih izjava, tako da je priznao da je govorio neistinu, i da se u stvari radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja zbog novčanih dugovanja. Povodom upoređivanja materijalnih dokaza i izjave žalioca u zajedničkom delovanju sa tužiocem Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici, slučaj je prekvalifikovan sa krivičnog dela ‘pokušaj ubistva’ u krivično delo ‘upotreba oružja ili opasnih sredstava’ po članu 267 tačka 2 KZRK, dok je takođe otvoren slučaj za krivično delo ‘lažno prijavljivanje ili potkazivanje’ po članu 382 KZRK“, navodi dirkcija Sver u svom najnovijm saopštenju.

„Istražni policajac će na nivou Regionalne Direkcije Policije, Mitrovica-Sever, na intenzivan način pratiti istrage slučaja kako bi se otkrile sve okolnosti koje su iznete u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju kancelarije za informisanje policijske dirkcije Sever.

Kurir.rs/Kossev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track