BUDO BANANA I LEPA MARINA UKORO PRED SUDOM: Otac i ćerka prvi put javno odgovaraju na optužbe o švercu kokaina u bananama
Foto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

viši sud u podgorici

BUDO BANANA I LEPA MARINA UKORO PRED SUDOM: Otac i ćerka prvi put javno odgovaraju na optužbe o švercu kokaina u bananama

Crna Hronika -

Budimir Krstović, zvani Budo banana i njegova ćerka Marina Krstović, koje crnogorsko Specijalno tužilaštvo tereti za šverc 1.206 kilograma kokaina, 28. februara trebalo bi da sednu na optuženičku klupu Višeg suda u Podgorici, pošto je za taj dan zakazan početak suđenja, potvrdila je za Pobjedu savetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković.

Toga dana, Krstovići bi prvi put javno trebalo da iznesu odbranu na optube kojima im se na teret stavlja da su kokain visoke čistoće u avgustu prošle godine prošvercovali iz Ekvadora u tovaru banana.

Podsetimo, prilikom kontrole optužnice Krstović je tokom obraćanja sudu izjavio da nije kriv i da je hapšenje njega i ćerke "policijsko-politička nameštaljka".

Marina Krstović
Marina Krstovićfoto: Printscreen/Linkedin, Printscreen/Youtube/Dan

- Tada je zatražio da se njihov slučaj uporedi sa zaplenom 500 kilograma kokaina u bananama u magacinu "Volija" ističući da mu se dogodila ista situacija kao njegovom prijatelju Draganu Bokanu, koji nije uhapšen - podsećaju crnogorski portali.

Dragan Bokan
Dragan Bokan foto: Facebook / Prava Crna Gora, Starsport

Optužbe da je učestvovala u švercu 1,2 tone kokaina odbacila je tada i njegova ćerka Marina, kojoj je prvoj policija stavila lisice na ruke posle zaplene droge. Njen otac, kako je Kurir pisao, u to vreme boravio je sa suprugom u Beogradu, ali se prvim letom vratio u Crnu Goru kada je saznao za hapšenje ćerke.

Njih dvoje, podsetimo, uhapšeni su 24. avgusta prošle godine i od tada su u pritvoru. Sudu su ponudili jemstvo od nekoliko miliona evra u nekretninama, kako bi im omogućio da se brane sa slobode ili iz kućnog pritvora, ali za sada njihova molba nije prihvaćena.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja