STRAVIČNA SUDBINA OCA DEVOJČICE IZ OBRENOVCA KOJA JE IZGORELA U KREVECU: Pre 15 godina u požaru nastradala i 2 sina njegove sestre
Foto: Privatna Arhiva, Ana Paunković

tuga

STRAVIČNA SUDBINA OCA DEVOJČICE IZ OBRENOVCA KOJA JE IZGORELA U KREVECU: Pre 15 godina u požaru nastradala i 2 sina njegove sestre

Crna Hronika -

Stravična sudbina oca trogodišnje devojčice iz Obrenovca, koja je preminula nakon što je požar zahvatio njen krevetac, potresla je meštane sela Grabovac gde su živeli.

Meštani su za beogradske medije ispričali da je S.R. i pre 15 godina u porodici imao jeziv požar u kom su nastradala njegova dva sestrića.

Nesrećni otac je prvi primetio dim u sobi u kojoj je spavala njegova ćerkica, odmah je utrčao, krevetac u plamenu izneo iz kuće, a tom prilikom zadobio teške opekotine po rukama. Dete je sa jezivim povredama zamotao u ćebe i odjurio u bolnicu, međutim, devojčica nije izdržala.

Sestra od strica nesrećnog S.R. navodno je pre 15 godina doživela sličnu tragediju.

- Od tog dana prošlo je oko 15 godina. Tada je u njenom stanu izbio požar, a njeni sinovi, koji su tada bili predškolskog uzrasta, bili su sami kod kuće. Komšije su na vreme primetile vatrenu stihiju i pozvale vatrogasce koji su uspeli da spasu dečake iz plamena, ali su preminuli u bolnici jer su se nagutali dima - ispričao je prijatelj porodice za Srpski Telegraf.

Roditelji nastradale devojčice su u šoku i nisu želeli da pričaju za medije.

Majka je kratko rekla da je samo izašla iz kuće da spremi večeru i da je za to vreme devojčica ostala u krevecu. Upravo tada došlo je do tragedije. Otac devojčice ispričao je ranije da je u tom trenutku bio u hodniku. Rekao je da je primetio dim i odmah je utrčao u sobu.

selo Grabovac, Obrenovac, Devojčica, stradala u pozaru, Kuća
foto: Ana Paunković

- Kad sam otvorio vrata sobe video sam plamen koji je zahvatio krevetac u kom je bila moja ćerka - rekao je otac.

Odmah je uzeo krevetac i izneo ga u dvorište, a potom izvukao i dete koje je imalo teške opekotine. Rekao je da je devojčicu uvio u ćebe i odneo je u bolnicu.

Dete je u lošem stanju primljeno je u Institut za majku i dete. Uprkos borbi lekara devojčica je preminula. Njeno telo prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Otac je zadobio opekotine trećeg stepena i ruke su mu u zavojima.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track