MIKINA ŠKOLA GLUME MORA DA PRESTANE DA RADI: Na suđenju otkriveno šta je Iva Ilinčić rekla o Aleksiću
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović Mondo

suđenje reditelju miki aleksiću

MIKINA ŠKOLA GLUME MORA DA PRESTANE DA RADI: Na suđenju otkriveno šta je Iva Ilinčić rekla o Aleksiću

Crna Hronika -

Reditelj Miroslav Mika Aleksić na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu, gde mu se sudi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica njegove škole glume "Stvar srca" istakao je da je ovo što oštećene rade sahrana glume i da je glumica Iva Ilinčić rekla da: "Ta škola mora da prestane da radi".

iva ilinčić
iva ilinčićfoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Aleksić je sada nastavio svoje javno iznošenje odbrane.

- Te devojke su ušle na društvenu pozornicu i tu su htele da glume važnu ulogu - rekao je on i dodao da je njegov dramski studio iznedrila veliki broj važnih ljudi za kulturu, a koja je u javnosti doživljavana samo kao škola glume.

- Optužnica ima 58 strana, a postoji jedna rečenica koja može da se tumači kao dobronamerna, a to nije, i u njoj se kaže: "Ima i lepih stvari". To deluje cinično - rekao je Aleksić.

mika aleksić
mika aleksićfoto: Nenad Kostić

Optuženi reditelj je rekao da je jedna od oštećenih devojaka promenila stav pre dve godine kada ju je pozvala Milena Radulović.

- Ta devojka je rekla: "U decembru 2020. me je pozvala Milena Radulović, što je bio okidač da se okupimo". Zatim je u januaru 2021. Iva Ilinčić rekla da: "Ta škola mora da prestane da radi" - rekao je Aleksić i dodao da je ceo slučaj projekat u kom su učestvovali i advokati, psiholozi, policajci kao i mediji.

milena radulović
milena radulovićfoto: ATA Images

- "Stvar srca" je upotrebljena za pravljenje moralne panike, a to je deo šireg pokreta. Moram da ukažem da iza ovoga postoji projekat, ovim se prikazuje moralno posrnuće bolesnog srpskog društva. Inače, sudija je tokom ročišta Aleksića više puta opominjao da se "drži isključivo optužnice" i da "ne duži".

- Ne moramo da slušamo o radu dramskog studija. Nemamo obavezu da to slušamo, vratite se na optužnicu - rekao je sudija nekoliko puta Aleksiću.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsetimo, podiglo je optužnicu protiv Miroslava Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, koje je počinio nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume. Prva je Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track