BRATISLAV SPREMAO PROSLAVU ODLASKA U PENZIJU KADA JE POGINUO: Evo kako je porodica saznala za tragediju, ćerka se uzalud nadala
Foto: M. S., Kurir TV

17 godina radio kao rudar

BRATISLAV SPREMAO PROSLAVU ODLASKA U PENZIJU KADA JE POGINUO: Evo kako je porodica saznala za tragediju, ćerka se uzalud nadala

Crna Hronika -

Bratislav Živković (59) iz aleksinačkog sela Jasenja ceo radni vek proveo je u rudniku Soko, i za mesec i po dana je planirao da proslavi odlazak u penziju. Međutim, u njegovoj porodičnoj kući još dugo neće biti slavlja, jer je Bratislav jedan od osam rudara koji se jutros ugušio metanom na radnom mestu.

Tragičnu vest porodici Živković javio je drug njihovog sina. Tada su saznali samo da se dogodila nesreća, ali ne i da je Bratislav stradao.

Rudareva supruga Slađana i ćerke Tamara i Sandra ne prestaju da plaču otkako su saznale da se Bratislav više neće vratiti kući.

- Mom sinu Nikoli jedan njegov drug je javio o nesreći u rudniku. Odmah je otišao tamo i saznao da je Bratislav među mrtvima. Posle su i na televiziji pročitali njegovo ime sa spiska stradalih. Sin je još u rudniku, otišao je po njegove stvari i da se raspita kada će biti obdukcija da bismo mogli da planiramo sahranu - priča Slađana.

Mada je radio izuzetno težak posao, kako tvrdi Slađana, Bratislav se nikada nije požalio.

- Radio je u pripremi na postavljanju tih okvira koji služe za ulazak u jamu. On nije pominjao da se u rudniku oseća neki gas, ali sad čujemo da su se neki drugi rudari žalili. Mnogo mi je krivo što je stradao kada je bio na pragu penzije, ostalo mu je bilo još samo mesec i po dana na poslu. Bio je veoma vredan, radio je u nekim firmama u Aleksincu a kada su propale u vreme inflacije, zaposlio se u rudniku. Međutim, radili smo puno i poljoprivredu – opisuje svog pokojnog supruga Slađana.

Ćerka Sandra za oca ima samo reči hvale jer, kako tvrdi "bio je otac kakav se samo poželeti može".

- Radio je u rudniku poslednjih 17 godina i za to vreme imao je samo jednom povredu. Veliki kamen pao mu je na nogu i polomio je. Majka mi je javila tada da je povređen a ja sam mislila sam da je tata poginuo pa da nije htela da mi kaže istinu. Sada sam se isto nadala da je povređen, ali brat nam je javio crne vesti - rekla je Sandra.

(Kurir.rs/T.S./Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track