TUŽNA SUDBINA MALOG MARKA: Ledeni Ibar mu progutao porodicu pre 8 godina, a prošle godine ostao i bez jedinog oslonca!
Foto: Zoran Šaponjić

GODIŠNJICA tragedije

TUŽNA SUDBINA MALOG MARKA: Ledeni Ibar mu progutao porodicu pre 8 godina, a prošle godine ostao i bez jedinog oslonca!

Crna Hronika -

Marko Vučinić (19) iz Vuče kod Leposavića pre tačno osam godina na današnji dan u trenu je ostao bez cele porodice, kada je automobil u kome su se nalazili njegov otac Gojko, majka Dragica, sestra Maja, brat Andrija i strina Snežana sleteo u Ibar.

Marko
Markofoto: Zoran Šaponjić

Nesrećni Vučinići u trenutku nesreće krenuli su ka bolnici jer je Andrija imao upalu krajnika. Međutim, njihov automobil je na krivini pod nerazjašnjenim okolnostima izgubio kontrolu i sleteo u kanjon ledenog Ibra, pa su se svi utopili.

stradali
stradalifoto: Zoran Šaponjić

Nesreću je pukom srećom preživeo samo Marko, tada jedanaestogodišnjak, jer je jedini ostao kod kuće. Nekoliko dana posle nesreće petoro Vučinića sahranjeno je na mesnom groblju u selu Vuča na Kosovu i Metohiji.

Marko sa porodicom svojih staratelja, tečom Radojkom, bratom Milanom, snajom Sanjom i bratićem Nikolom Nikolićem
Marko sa porodicom svojih staratelja, tečom Radojkom, bratom Milanom, snajom Sanjom i bratićem Nikolom Nikolićem foto: T. Urošević

Brigu o malom Marku posle sahrane najmilijih preuzeo je njegov brat od ujaka Milan Nikolić. Pazio je i gledao Marka kao svoje dete, sa suprugom Sanjom pružio mu je toplinu porodičnog doma. Kako su ranije za Kurir pričali, Marko roditelje nije pominjao, niti plakao. Ipak su, kako su priznali, primećivali da se ponekad zamisli i isključi.

vozilo vučinića u ibru
vozilo vučinića u ibrufoto: RTS

U Sočanici, gde je nastavio život, Marko je stekao prijatelje, upisao i srednju školu u Mitrovici. Ali sudbina je još jednom bila nepravedna prema njemu. Prošle godine, u rudniku Belo brdo, preminuo je i Milan. Iza sebe ostavio je suprugu, oca, ćerku, sina i Marka.

Milanov otac Radojko tada je za Novosti rekao da je njegov sin Marka pazio kao svoje dete. - Milan se brinuo o Marku kao da je njegovo dete. A bio mu je brat od ujaka, jer je Markov pokojni otac rođeni brat moje supruge. Dovoljno mu je tuge. Prvo za roditeljima, bratom i sestrom, a sada i za mojim Milanom koji mu je bio sve od kada su oni nastradali - naveo je Radojko.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track