ČOVEK IZGOREO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Beskućnika Miću vatrogasci pronašli tek kada su ugasili vatru, TELO JE BILO UGLJENISANO
Foto: Printscreen/Youtube/TV Centar

NEsreća u zrenjaninu

ČOVEK IZGOREO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Beskućnika Miću vatrogasci pronašli tek kada su ugasili vatru, TELO JE BILO UGLJENISANO

Crna Hronika -

Požar koji je u ranim jutarnjim časovima, pred zoru, zahvatio trošni kućerak u Ulici Jug Bogdana 45 u Zrenjaninu, odneo je život beskućnika Milana T. koji je u njoj povremeno boravio.

- Mića, tako ga svi ovde znamo, poznat je po belom šeširu i dugoj sedoj kosi, koji i leti i zimi nije skidao sa glave, povremeno je boravio u ovoj davno napuštenoj kući - kaže komšinica iz kuće preko puta.

Napominje da je nesrećni čovek odavno u sedmoj deceniji i da je spavao u sobi do ulice. Vatrogasci su njegovo ugljenisano telo pronašli tek kada su ugasili vatru.

- Ja sam u kući osetila da nešto gori i kada sam istrčala na ulicu videla sam plamen, ko zna šta je uzrok i zbog čega se zapalila - kaže druga komšinica koja takođe živi u Ulici Jug Bogdana.

Žena ističe da je drugi beskućnik, nakon što su policija i vatrogasci u jutarnjim satima otišli, izašao iz drugog dela niske, prizmene kuće, pitajući šta se dogodilo.

- Bili smo užasnuti, odakle on i kako je moguće da ništa nije čuo i video, vatrogasci su skoro dva sata gasili požar, zavijale su sirene - pita se stariji muškarac iz iste ulice.

Nesrećni Mića T. rođen u Zrenjaninu, nekoliko decenija već je beskućnik, a trošnu kuću je koristio da u njoj prespava i skloni se od kiše i zime, obzirom da je dugo godina ničija. U staroj crvenoj fotelji iz sedamdesetih godina prošlog veka, sedeo u dvorištu, sa belim šeširom na glavi i čitao ruske klasike Tolstoja, Dostojevakog, Šolohova.

Policija se povodom ovog nesrećnog slučaja, do sada nije zvanično oglasila.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track