OVO SU UHAPŠENI LAŽNI INSPEKTORI: Varali po gradu, ulazili u menjačnice i uzimali novac (FOTO)
Foto: Kurir

pokazali lažne legitimacije

OVO SU UHAPŠENI LAŽNI INSPEKTORI: Varali po gradu, ulazili u menjačnice i uzimali novac (FOTO)

Crna Hronika -

Muškarac F. J. (26) i žena T. B. (38) koji su osumnjičeni da su se predstavljali kao lažni inspektori i tako opljačkali menjačnicu u beogradskom naselju Čukarica su uhapšeni su, saznaje se iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

Njima su stavljena po dva krivična dela u saizvršilaštvu: lažno predstavljanje i drugo lažno predstavljanje sa krivičnim delom teška krađa.

Lažni Inspektor, lažni inspektori, prevara
foto: Kurir

Policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera i razgovarala sa opljačkanom radnicom, koja je objasnila da su u menjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori.

Navodno su joj pokazali lažne legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. Lažna inspektorka je bila zadužena za proveru dokumentaciju,dok je brojao novac. Radnica nije znala da je reč o prevarantima, jer ništa nije ukazivalo na to.

Lažni Inspektor, lažni inspektori, prevara
foto: Kurir

Prema nezvaničnim informacijama, nakon nekoliko minuta mladić je rekao da "mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil", a potom je za njim izašla i žena tvrdeći da je "kolega sa sobom odneo njoj jako bitnu dokumentaciju i da moa do vozila da je uzme". Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis "prevaranata" nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske.

Prema informacijama, oni su tipovali menjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca.

Policija istražuje da li ima još oštećenih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track