ZEKA IZREŠETAN KADA JE KRENUO SINU PO PICU! Odmotava se KLUPKO ZLOČINA, posle likvidacije Zečevića ubica nije stao! VIDEO
Foto: Printskrin/Facebook

PRIZNAO UBISTVO

ZEKA IZREŠETAN KADA JE KRENUO SINU PO PICU! Odmotava se KLUPKO ZLOČINA, posle likvidacije Zečevića ubica nije stao! VIDEO

Crna Hronika -

Nikola Zečević zvani Zeka (38) ubijen je 12. februara prošle godine u glavnoj ulici u Kragujevcu dok se približavao svom objektu "Vila Jelena", a nakon godinu dana istrage Kraljevčanin Stefan M. (23), koji je navodno pucao i u Luku Žižica - vlasnika kafića "Ritual", osumnjičen je da je počinio ovo ubistvo.

Sedam hitaca plaćenog ubice presudila su Zeki, koji je navodno krenuo u pekaru da sinu kupi parče pice. Osumnjičeni Milašinović mu je naočigled desetak prolaznika prišao sa leđa i pucao u njega. Na jednom od snimaka vidi se kako muškarac koji nosi masku prilazi Zečeviću i odmah ispaljuje kišu hitaca, prvo četiri, a onda posle par sekundi još tri. Kobni je zadat dok je ovaj već ležao na trotoaru, a kako je obdukcija Zeka je "overen" metkom u vrat.

Nakon toga se napadač žurno udaljava, dok prolaznici beže na drugu stranu. Sumnja se da je ubica imao i pomagača, koji ga je verovatno čekao u automobilu u susednoj ulici, tako da su na vreme pobegli sa mesta zločina. Zečević je u kolima Hitne pomoći, na putu ka Kliničko-bolničkom centru "Kragujevac" preminuo.

Umešan u predprodaju narkotika

Kako je tada Vladimir Rebić, direktor MUP-a rekao, policija ima saznanja da je Zečević bio umešan u predprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije.

U međuvremenu, pominjalo se da je uzrok i zelenašenje, trgovina oružjem, poslovi sa Albancima i dug prema jednom od ozloglašenih kriminalnih klamova iz Crne Gore.Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla "štek" sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo pokojnom Zečeviću.

U strogom centru grada, između ostalog pronađeno je navodno čak tri kilograma vojnog ekploziva "pentrit" što je dovoljno da u krugu od pedesetak metara sve odleti u vazduh. Na informativni razgovor tada su privođena i dvojica suspendovanih policajaca.

Upucao suvlasnika menjačnice

Nikola Zečević je 7. septembra 2009. godine na parkingu u Ulici kneza Miloša u Kragujevcu sa tri hica upucao Dušana M. , suvlasnika menjačnice "Golub". I pored pokušaja da pobegne, uhapšen je nakon 20 minuta.

Dušan M. je teško ranjen, i ostao je invalid, dok je Zečević osuđen za to delo i izdržao je kaznu. Nagađa se i da moguća osveta za to što je uradio, motiv za njegovu likvidaciju, ali tu se zadržava na za sada samo čaršijskim pričama.

Podsetimo, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom rasvetlila ubistvo tridesetosmogodišnjeg muškarca, koje je, kako se sumnja, 12. februara 2021. godine u Kragujevcu izvršio S. M. (22) iz Kraljeva. U pitanju je Kraljevčanin Stefan M. koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je i 28. aprila ubio vlasnika kafića "Ritual" Luku Žižića (37) na Novom Beogradu.

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin Stefan Milašinović je samo egzekutor, a potraga za nalogodavcem ubistva Luke Žižića još traje. Milašinoviću je, kako se saznaje, za ubistvo Žižića plaćeno svega nekoliko hiljada evra, a posrednik između njega i nalogodavca mu je obezbedio "štek stan" u Kraljevu u kom se krio do hapšenja. Prilikom hapšenja u stanu uhapšenog Milašinovića pronađena je droga i nekoliko hiljada evra, a kako se veruje to je novac koji mu je isplaćen za likvidaciju vlasnika kafića.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

02:38

ZORA DOBRIČANIN OBJASNILA DA LI JE DNK SAČUVAN NA TELU: Evo od čega zavisi da li će se POLICIJSKA ISTRAGA nastaviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track