SIN POZNATOG MUZIČARA POVEZAN S BELIVUKOVIM KLANOM?! Marko pokušao da ubije Vukićevića, ali uspeo da raznese samo njegov porše!
Foto: Printscreen/Youtube

malo poznat detalj

SIN POZNATOG MUZIČARA POVEZAN S BELIVUKOVIM KLANOM?! Marko pokušao da ubije Vukićevića, ali uspeo da raznese samo njegov porše!

Crna Hronika -

Marko Drakula, koga Više javno tužilaštvo u Beogradu tereti da je na Vračaru pokušao da ubije Lazara Vukićevića 2019. godine, sada žrtvu klana Veljka Belivuka, od ranije je poznat istražnih organima po podužem dosijeu.

Nebojša Drakula
foto: Printscreen YT

Ipak, malo je poznato da je Drakula zapravo sin poznatog pankera Nebojše Drakule, iz grupe "Direktori". Grupa Direktori nastala je 1989.godine, a na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama.

Njegov sin sumnjiči se da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukićevićevog „poršea“, a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao je eksploziv. Vukićevića je tada odbacila detonacija, i on je tom prilikom zadobio lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Lazar Vukićević, ubistvo
foto: Damir Dervišagić

Takođe eksplozijom je pričinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Inače, Drakula, koji je u više navrata povezivan s klanom Veljka Belivuka, trenutno se nalazi u pritvoru zbog drugog predmeta u kojem je osuđen na tri i po godine zatvora zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Lazar Vukićević
foto: Privatna Arhiva

Lazar Vukićević jedna od žrtava Belivukovog klana

Vukićević je javnosti postao poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

Uhapšen je u januaru 2020. godine zbog sumnje da je u decembru 2019. hteo da otruje navodnog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića cijanidom, dok je on bio u Okružnom zatvoru u Beogradu u ekstradicionom pritvoru gde je čekao izručenje Crnoj Gori.

Te optužbe su odbačene, pa mu se sudilo za napad na policajca, a zajedno sa saradnicima i za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

08:39

VELJA NEVOLJA ODREDIO NASLEDNIKA?! Stručnjak za bezbednost tvrdi da je zloglasni klan i dalje aktivan NAJAVIO NOVA HAPŠENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track