MAJKA PRIJAVILA DA JOJ JE BRAT SILOVAO MALOLETNU ĆERKU: Evo kako se branio osumnjičeni iz Vladičinog Hana
Foto: Kurir/T.S.

MAJKA PRIJAVILA DA JOJ JE BRAT SILOVAO MALOLETNU ĆERKU: Evo kako se branio osumnjičeni iz Vladičinog Hana

Crna Hronika -

Policiji u Vladičinom Hanu u subotu je prijavljeno je silovanje sedamnaestogodišnje devojčice. Slučaj je prijavila njena majka A.Lj., saopštilo je Više javno tužilaštvo u Vranju.

Prema navodima Tužilaštva, majka A.LJ. prijavila je da je njenu maloletnu ćerku, rođenu 2005. godine, silovao njen rođeni brat A.S. (47) iz Vladičinog Hana, dok je prethodnog dana boravila kod njega. Tužilaštvo navodi da je dežurni zamenik tužioca naredbom naložio ginekološki pregled devojčice.

Prema navodima u saopštenju, oštećena pohađa specijalnu školu, zbog čega je naloženo da se od zakonske zastupnice pribavi potrebna medicinska dokumentacija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela Obljuba nad nemoćnim licem.

On je priveden uz krivičnu prijavu u Više javno tužilaštvo u Vranju, gde je danas i saslušan. Osumnjičeni se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je stavilo predlog za određivanje pritvora, po kom predlogu će odlučiti Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

Za ovo krivičnog delo predviđena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, odredila je pritvor u trajanju do 30 dana, prema osumnjičenom A.S. iz Vladičinog Hana, zbog produženog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem

"Obaveštavamo Vas da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, odredila pritvor u trajanju do 30 dana, prema osumnjičenom A.S. iz Vladičinog Hana, zbog produženog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem iz čl.179.st.2. u vezi st.1. Krivičnog zakonika, u vezi čl.61. Krivičnog zakonika. U pitanju je maloletna oštećena iz okoline Vranja. Pritvor je određen iz pritvorskih razloga predviđenih čl.211. st.1. tač.2.,3. i 4. ZKP", navedeno je u saopštenju Uprave Višeg suda u Vranju.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o višečlanoj porodici koja prima socijalnu pomoć. Prema nezvaničnim saznanjima, devojčica je majci dete iz prvog braka.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track