Uhapšen Vidoje Stanišić, vođa hakerske prevare

Hapšenje

Uhapšen Vidoje Stanišić, vođa hakerske prevare

Crna Hronika -
Policije je ranije, u akciji Fokus, uhapsila osam pripadnika tog klana, koji su osumnjičeni da su računarskim prevarama kod banaka oštetili više stranih državljana za preko milion evra

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je danas u Podgorici jednog od vođa "zagoričkog klana" Vidoja Stanišića, koji je osumnjičen za računarske pronevere i hakovanje bankarskih računa.

Policije je ranije, u akciji Fokus, uhapsila osam pripadnika tog klana, koji su osumnjičeni da su računarskim prevarama kod banaka oštetili više stranih državljana za preko milion evra.

U policijskoj akciji 31. avgusta uhapšeni su Zagoričani braća Nikola (24) i Nebojša (26) Marković, Bojan Pejović (25), Dragan Kovačević (32), Radonja Vulević (30), Slađana Medenica (27) iz Kolašina i hakerski mozak Beograđanin Miloš Čujović.

Ova kriminalna grupa je u dužem period, putem računarskih prevara, sa računa otvorenih kod crnogorskih poslovnih banaka podigla 195.474 evra, dok je na račune u Crnoj Gori transferisala iznos od 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 evra, koji su blokirani od strane nadležnih državnih organa, saopštila je tada crnogorska policija.

Uprava policije je navela da je od osumnjčenih privremeno oduzela četiri luksuzna putnička vozila - dva "hamera", "mercedes" i "porše".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja