KURIR PRVI IMAO FOTOGRAFIJE BELIVUKA I MILJKOVIĆA ZA GOVORNICOM: Pretili svedocima-saradnicima, a EVO kako su izašli pred sudiju
Foto: Kurir

specijalni sud u beogradu

KURIR PRVI IMAO FOTOGRAFIJE BELIVUKA I MILJKOVIĆA ZA GOVORNICOM: Pretili svedocima-saradnicima, a EVO kako su izašli pred sudiju

Crna Hronika -

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne organizacije koja je delovala pod paravanom navijačke frakcije Principi, prvi put početkom marta seli su na optuženičku klupu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Kurir je, podsetimo, prvi i jedini imao ekskluzivne fotografije Belivuka i Miljkovića za govornicom. Velja Nevolja i Marko Miljković tada su bili obučeni u belu, odnosno crnu majicu, koje predstavljaju boje navijača Partizana.

Podsetimo, Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi. Poznavaoci prilika u podzemlju, tada su za Kurir rekli da su vođe tim potezom, tj. odvenom kombinacijom poslali poruku svojim vojnicima koji su na slobodi. Početak pripremnog ročišta 8. marta izazvao je opsadno stanje i neviđenje mere obezbeđenja.

belivuk i miljković za govornicom
belivuk i miljković za govornicom foto: Privatna Arhiva

- Atmosfera u sudnici bila je napeta jer su pored okrivljenih u istoj prostoriji bila i dvojica svedoka-saradnika Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o svedočenju i u zamenu za manju kaznu otkrili i detaljno opisali surove zločine klana - podseća sagovornik i dodaje da su optuženi osetili "izdaju" od njih i dobili uvrede.

- Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka delu u kom su sedeli Hrvatin i Spasojević. Dobacio im je: "Pi*ke!", najverovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koja su po sopstvenom priznanju učestvovala u ubistvima i uklanjaju leševa, "izdala klan i pristala na saradnju s nadležnim organima".

Sagovornik je tada podsetio i da su pojedini upoznati s prilikama ove njegove reči protumačili kao pretnju.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Klan Belivuk, Specijalni sud, Suđenje Belivuk
foto: Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Inače, početak suđenja kriminalnoj grupi tada je kasnio tri sata jer je navodno postojala bojazan da je u sudnici postavljen eksploziv. Tada su pripadnici policije sa specijalno obučenim psima detaljno pregledali najveću sudnicu Specijalnog suda u Beogradu, ali i hodnik i prostorije koji se nalaze pored sudnice.

- U Sudu za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici ovako nešto dosad nije viđeno. Ovo je prvi put da specijalci uvode službene pse u zgradu i da pre početka suđenja detaljno češljaju prostorije - podsetio je naš izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

1 / 4 Foto: Ana Paunković

- Postojala su operativna saznanja da bi tako nešto moglo da se desi, imajući u vidu ko su okrivljeni, ali i ko su žrtve. Naime, i jedni i drugi su iz kriminogene sredine i vrlo su opasni. Policija je vršila opsežne provere pre početka suđenja kako ne bi došlo do nekog nepredviđenog incidenta.

Inače, Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi klana u ponedeljak bi prvi put trebalo da javno iznesu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, a dešavanja sa suđenja ćete moći uživo da pratite od 11 sati na KURIR TELEVIZIJI.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track