SKANDAL! Miljković traži da sedi pored svedoka-saradnika: Sudija, neću nikoga da napadnem, a ne bojim se da će oni napasti mene
Foto: Nenad Kostić, Dado Đilas

Suđenje

SKANDAL! Miljković traži da sedi pored svedoka-saradnika: Sudija, neću nikoga da napadnem, a ne bojim se da će oni napasti mene

Crna Hronika -

Jedan od vođa klana, op­tu­žen za na­j­te­ža kri­vi­č­na de­la, ju­če je tra­žio da ga pre­me­ste iz bo­k­sa za op­tu­že­ne, ko­ji je sta­klom odvo­jen od osta­t­ka sudnice

Marko Miljković, koji je optužen da je s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja je ubila najmanje sedmoro ljudi, zatražio je juče u sudnici Specijalnog suda da ubuduće sedi u delu sudnice u kom sede i trojica svedoka-saradnika.

- Sudija, hteo sam da vas pitam, da li ste odlučili o podnesku u vezi s mestima za sedenje? Teško je da pišemo i pratimo ono što se dešava u sudnici - rekao je Miljković, pošto je iz boksa za optužene, koji je staklom odvojen od sudnice, u pratnji stražara izveden pred sudsku govornicu.

To nije moguće

U delu najveće sudnice u Specijalnom sudu, koji se nalazi ispred prostora u kom su optuženi, osim zamenika tužioca, advokata, sudskog veća i oštećenih porodica, sede i trojica pripadnika kriminalne grupe koji su pristali da sklope nagodbu s tužilaštvom i postali svedoci-saradnici.

Sudija Vinka Beraha, koja predsedava veću koje sudi klanu optuženom za najteža krivična dela, odgovorila je Miljkoviću da to nije moguće iz razloga bezbednosti.

Bojana Belivuk, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Kurir, Stefan Stojanović

Miljković: „Čije bezbednosti?“

- Miljkoviću, odgovorila sam vam da to nije moguće, videćemo da se u delu u kom sedite postavi neka stolica - odgovorila mu je sudija, ali je Miljković nastavio da insistira na tome da mu se odgovori čija bi bezbednost bila ugrožena ukoliko bi sedeo u delu sudnice u kom su i zamenici tužioca kao i svedoci-saradnici.

Miljković: „Ja neću nikoga da napadnem, a ne bojim se ni da će oni mene.“

Sudija: „Miljkoviću, vratite se na mesto, stalno nešto tražite.“

Inače, dok je Miljković govorio u sudnici, svi optuženi grohotom su se smejali.

- Belivuk se tresao od smeha dok je Miljković govorio. Kasnije, kada je Miljković vraćen u boks za optužene, nešto su došaptavali jedan drugom, smejali se, a Belivuk je Miljkoviću čak rekao „je*em ti sunce“ - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je Belivuk spustio glavu, bio ozbiljan i izgledao kao da se moli, dok je optuženi Aleksandar Vučeljić, zvani Sale Struja, govorio o njegovoj ženi Bojani Belivuk, s kojom je otvorio rentakar agenciju.

Milovan Tadić

U bunker su dolazili fudbaleri

Milovan Tadić, bivši verenik starlete Tijane Ajfon, juče je negirao navode optužnice da je bio član kriminalne grupe. U publici je sedela i njegova sestra, kojoj je slao poljupce. Tokom iznošenja odbrane, Tadić je tvrdio da prostorije koje su koristili pripadnici grupe nisu bile tajni bunker na stadionu Partizana, navodeći da su u taj kafić dolazili i ljudi iz Uprave Partizana, ali i fudbaleri.

Tijana Ajfon, Milovan Tadic
foto: Damir Dervišagić, Kurir

Bračni par sekulić - georgiev

Nismo dali Belivuku kuću u Tršiću

Jedina žena optužena da je bila član kriminalnog klana, Slađana Sekulić, kao i njen muž Vlado Georgiev, bivši menadžer pevača Raste, koji se nekada zvao Dragan Sekulić, ali je promenio ime, negirali su juče da su ustupili kuću u Tršiću kod Loznice Veljku Belivuku, kao i da su iz iznajmljenog stana u Humskoj pratili da li neko nadgleda prostorije koje su koristili u Humskoj. Njih dvoje u sudnici su razmenjivali poglede i klimali glavom jedno drugom, jer zatvorska straža ne dozvoljava da komuniciraju.

Belivukova žena

- Njegova žena je majka troje maloletne dece. Ovde se sad vodi neki postupak za pranje para protiv Bojane Belivuk, a ona je samo htela da radi, bila je srećna zbog toga. Zamislite, majka, kuva, sprema, pegla, srećna što počinje da radi, bila zaposlena na platu od 60.000 dinara, kao i moja supruga, i sad tužilaštvo nju tereti da je htela da pere novac - branio je Vučeljić Belivukovu ženu, protiv koje se vodi postupak za pranje novca.

Belivuk i Miljković juče su se više puta javljali za reč, postavljali pitanja optuženima, ali i pozivali se na članove zakona i tražili od sudije da ih poštuje, a od tužioca da ne postavlja pitanja optuženima koji neće da odgovaraju i govore o Skaju.

- To što tužilac vidi da smo ovoliki i imamo mišiće, ne znači da smo glupi - rekao je Belivuk između ostalog.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja