VIŠI TUŽILAC PODNEO DISCIPLINSKU PRIJAVU PROTIV KOLEGE: Agresivni zamenik napravio incident u Palati pravde
Foto: Više javno tužilaštvo

prijava

VIŠI TUŽILAC PODNEO DISCIPLINSKU PRIJAVU PROTIV KOLEGE: Agresivni zamenik napravio incident u Palati pravde

Crna Hronika -

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca (DVT) protiv Predraga Milovanovića, izbornog člana (DVT) i zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu jer se dan ranije na stepeništu u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao, i to u prisustvu drugih kolega i stranaka, nakon čega je reagovala sudska straža.

Stefanović prijavom traži da se protiv Milovanovića pokrene postupak zbog teškog disciplinskog prekršaja Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

- Više javno tužilaštvo u Beogradu izdaje ovo saopštenje, budući da je Milovanović, nakon što je saznao da je protiv njega podneta disciplinska prijava, dostavio poluistinite informacije jednom portalu, čiju su vest preuzimali i drugi mediji, a koji krajnje neprofesionalno, nije pozvao drugu stranu - navodi se u saopštenju Višeg tužilaštva u Beogradu.

Nenad Stefanović, VJT
Nenad Stefanović, VJTfoto: Više javno tužilaštvo

U prijavi podnetoj DVT, Viši javni tužilac u Beogradu navodi da je do incidenta došlo u sredu, 16. novembra oko 10:15 časova, kada je na stepeništu u visini IV sprata zgrade Palate pravde on razgovarao sa koleginicom, a Milovanović prošao pored njih uopšte im se ne obrativši.

Stefanović, koji je i predsednik strukovnog udruženja, čiji je član više godina bio i Milovanović, obratio mu se rečima "Dobar dan, kolega", na šta je Milovanović odgovorio "Molim, zar tebi da kažem dobar dan ?".

- Potom je usledilo agresivno ponašanje Milovanovića, koji je nastavio da se iščuđava što se od njega očekuje da se javi Višem javnom tužiocu i bivšem dugogodišnjem saradniku u strukovnom udruženju, sve to u prisustvu drugih kolega i stranaka koje se kreću istim hodnikom - navodi se u saopštenju.

Na poziv Stefanovića, kako se dodaje, reagovao je sudski stražar koji je Milovanovića poveo ka V spratu, dok se on okretao u pravcu Stefanovića obrativši mu se rečima “dosta mi je vas indijanaca, svi ste vi indijanci”, a potom ga je I opsovao.

- Zbog svega navedenog, Viši javni tužilac u Beogradu danas je Etičkom odboru DVT radi upoznavanja dostavio disciplinsku prijavu protiv Milovanovića, članak koji je objavljen na pomenutom portalu, kao i izjave očevidaca događaja, ne bi li se Etički odbor uverio o kakvom se pokušaju medijske manipulacije radi i u kojoj su meri navodi teksta kontradiktorni izjavama očevidaca - saopštilo je tužilaštvo.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track