NAVIJAČI ZARATILI ZBOG POSLOVA OBEZBEĐENJA KLUBOVA? Otkrivamo pozadinu 2 pucnjave za manje od 24 sata u Obrenovcu
Foto: Facebook

jedan napadač uhapšen

NAVIJAČI ZARATILI ZBOG POSLOVA OBEZBEĐENJA KLUBOVA? Otkrivamo pozadinu 2 pucnjave za manje od 24 sata u Obrenovcu

Crna Hronika -

U Obrenovcu su se za manje od 24 sata dogodila dva gotovo identična vatrena obračuna, u kojima je ispaljeno više od 10 hitaca, a pukom srećom niko nije nastaradao! Naš izvor kaže da su akteri obe pucnjave navijači, koji obezbeđuju noćne klubove u ovom gradu, a jedan od njih je u ponedeljak uveče, posle druge pucnjave, uhapšen.

Uhapšeni navijač
Uhapšeni navijačfoto: Facebook

Kako Kurir sazanje, lisice su stavljene Slavku Đ. (30), koji je nekada bio pripadnik navijačke grupe Hedhantersi, a posle njenog raspada navodno je prešao u drugu frakciju Partizanovih navijača - Principe, koje je do hapšenja 4. februara 2021. predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja.

Drvene palice

Prva pucnjava dogodila se u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici Vuka Karadžića kod Doma kulture.

- Maskirani napadači, najverovatnije njih četvorica, su prebili N. D. (27) i drvenim palicama demolirali automobil "ford", posle čega su pucali na V. M. (24). Ispaljeno je četiri metka, a policija je na licu mesta pronašla jednu čauru. Pretpostavlja se da je N. D. nastradao kao kolateralna šteta, jer se u trenutku napada našao kod automobila V. M., zbog čega su napadači mislili da će ga on braniti i da su zajedno - kaže izvor.

Policija u Obrenovcu posle prve pucnjave
Policija u Obrenovcu posle prve pucnjavefoto: Printscreen/Instagram

Druga pucnjava se desila nekoliko sati kasnije, u ponedeljak oko 17 sati i to u Ulici kralja Milana, koja je paralelna ulica sa Vuka Karadžića, a na meti pucača se našao S. T. (28). I njega su, kao i V. M. meci promašili.

- Sumnja se da je na njega pucano iz automobila "porše kajen", u kom je navodno bilo troje mladića. Ubrzo posle toga, uhapšen je Slavko Đ., nekoliko ulica dalje od mesta, a navodno je bio u "poršeu". Za ostalim osumnjičenima se traga - navodi sagovornik i dodaje da ovde najverovatnije nije reč o opomeni, već da je namera bila da se mete liše života, a u prilog tome govori i to što je uhapšeni osumnjičen za ubistvo u pokušaju.

- Takođe, u ponedeljak u toku dana policija je pronašla zapaljen automobil marke "reno", za koji se sumnja da je korišćen prilikom prve pucnjave kod Doma kulture - objašnjava naš sagovornik i objašnjava:

- Dve pucnjave su najverovatnije povezane, a sumnja se da je ista ekipa pucala i na V. M. i S. T.

Pretukli mladića

Među Obrenovčanima kruže priče da su navijači, koji inače drže obezbeđenje u noćnim klubovima, proteklog vikenda pretukli jednog mladića u klubu.

Razlog kasnije pucnjave, navodno, je upravo prebijanje mladića.

Belivuk na stadionu
Belivuk na stadionufoto: Instagram

Inače, posao obezbeđenja klubova grupa momaka iz Obrenovca navodno je nasledila po liniji Belivuk - Miljković i to od kada su oni iza rešetaka.

- Posle hapšenja Belivukovog klana momci iz navijačke grupe Principi, koju je predvodio, su preuzeli njegove poslove sa obezbeđenjem - kaže izvor.

Ubijen vođa Hedhantersa

Uhapšeni mladić bio je pripadnik navijačke frakcije Partizana Hedhanters, koja je rasformirana, a čiji je vođa bio Branislav Penčić, ubijen u martu ove godine u Obvrenovcu.

Penčić je, podsetimo, ubijen ispred zgrade svojih roditelja, a za ovaj zločin je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen Damir P. (26), posle sedam meseci koje je proveo u bekstvu.

Branislav Penčić
Branislav Penčićfoto: Privatna Arhiva

On se tereti da je izvršio zločin, a lisice su stavljene i dvojici njegovih pomagača.

Inače, Penčić je živeo u Beču i tamo je provodio većinu vremena, dok je u Srbiju i rodni Obrenovac povremeno dolazio.

Frakcija Partizanovih navijača Hedhanters, inače, je ugašena pre oko četiri godine, a mnogi pripadnici Hedhantersa potom su se priključili Belivukovim Principima.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track