"UBIO JE PSIHOPATA, NADAM SE DA ĆE GA UHAPSITI!" Komšije i prijatelji UGUŠENE studentkinje sa Zvezdare otkrili detalje KOBNE NOĆI
Foto: Kurir, Printskrin/Facebook

STANARI VAN SEBE

"UBIO JE PSIHOPATA, NADAM SE DA ĆE GA UHAPSITI!" Komšije i prijatelji UGUŠENE studentkinje sa Zvezdare otkrili detalje KOBNE NOĆI

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv NN lica zbog ubistva studentkinje I.K. (26), a komšije iz zgrade u kojoj je devojka živela na Zvezdari za Kurir potvrđuju da se iz stana čula buka kobne noći, ali niko nije čuo glasove!

- Čulo se kao da neko lupa i koraci, ali nisu se čuli glasovi, ni ostale komšije nisu čule dreku. Zato se plašimo da nije nužno neko koga je nesrećna devojka poznavala, moglo je da se desi bilo kome - kaže komšinica za Kurir.

Kako nam je objasnila, niko iz zgrade nije čuo zapomaganje.

- Pročitala sam da je možda ugušena, verovatno nije niko čuo glasove ili vrisku jer joj je bilo prekriveno lice, ne znamo ni sami šta da mislimo. Sad kad je definitivno utvrđeno da je ubijena, prestravljeni smo. Neki strah se uvukao u mene - kaže naša sagovornica i dodaje da se nada da će ubica uskoro biti uhapšen:

- Nadam se da će što pre pronaći počinioca, da se ne šeta okolo slobodan i ne daj bože, povredi još nekoga, jer ko zna ko je to... Možda je neki psihopata ili ludak.

Ivana Krivokapić, Zvezdara
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen Facebook

Obdukcija je, inače, potvrdila da je u pitanju ubistvo, ali da I.K. nije zadavljena rukama kako se prvo mislilo zbog podliva koje je devojka imala na vratu, već najverovatnije ugušena jastukom ili nekom drugom tkaninom koja joj je stavljena preko usta i nosa. Na telu nema rana koje bi mogle biti smrtonosne u vidu uboda ili rana od metaka, ali je imala povrede na ruci koje ukazuju da se devojka najverovatnije branila od napača.

Stan u kom je I.K. živela bio je zaključan kad je policija došla, a ključ od stana nije pronađen. Zbog toga se pretpostavlja da je ubica za sobom zaključao stan, što je ukazivalo na to da je devojka poznavala osobu koja joj je presudila. Međutim, komšije iz zgrade kažu da to ne mora da bude tačno, a mišljenje deli i prijatelj devojke.

- Nije imala krvnike, ona je normalna i divna devojka. To je mogla da uradi samo poremećena osoba, psihopata neki. Uopšte nam ne ide uz nju da se družila sa lošim ljudima, pa tako ne možemo nida zamislimo ko bi mogao da joj naudi i zbog čega. Ona nikome ništa nažao nije učinila - kaže nam prijatelj devojke.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, I.K. je pronađena mrtva u stanu na Zvezdari, a njena braća su je kroz prozor stana videla kako bleda leži na krevetu podignute majice i otkopčanih pantalona, a imala je podlive na vratu, a komšije iz zgrade su i ranije za Kurir ispričali da se učinilo kao da I.K. nije bila sama u stanu.

- Ona je došla pre mesec dana i još par devojaka, ali nije bilo ranije problema. Ipak pre nekoliko dana su se čuli zvukovi iz tog stana, kao da je bio haos. Dopirali su čudni zvukovi - rekla je komšinica za Kurir neposredno po pronalasku tela.

Misteriozni prijatelj

Drug nesrećne devojke danima već tuguje za njom i na društvenim mrežama deli svoju bol.

- Sutra će i Nova godina, a ti nisi tu, još i sam sa sobom nazdravljam - objavio je prijatelj reči pesme.

Ivana Krivokapić, Jetmir Gocaj, Zvezdara, preminula devojka
foto: Printscreen/Instagram

On i I.K. se inače poznaju jer su delili zajedničko interesovanje prema zimi, snegu i planinarenju. Prema njegovim rečima, bili su veoma bliski i ne može nikako da se pomiri sa činjenicom da njegove drugarice više nema.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track