OVO JE SRPSKI PLANINAR KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U BUGARSKOJ! Oglasili se njegovi prijatelji, iznenađeni su što je otišao tamo
Foto: Privatna arhiva

TUGA!

OVO JE SRPSKI PLANINAR KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U BUGARSKOJ! Oglasili se njegovi prijatelji, iznenađeni su što je otišao tamo

Crna Hronika -

Telo D. G. (55) iz Trstenika, srpskog planinara, pronađeno je juče u Bugarskoj na planini Pirin, a njegove kolege iz planinarskog kluba "Ljukten" za Kurir otkrivaju da niko nije znao da će D.G. otići u Bugarsku!

- Otišao je na Šar-planinu i trebalo je odmah posle toga da se vrati u Trstenik. Niko nije imao pojma da će otići u Bugarsku - kaže prijatelj nesrećnog čoveka.

- On je bio izuzetan čovek, veliki. Zato pretpostavljamo da je video telo bugarskog turiste i da je krenuo za njim da mu pomogne, misleći da je i dalje živ. Najverovatnije je tako i stradao - dodaje on za Kurir.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Kako smo već pisali, pretpostavljalo je da je D.G. na planinu Pirin otišao da traži prijatelja, P.H. (68), ali se ispostavilo da je on bio mrtav već osam dana.

Naime, prema prvim informacijama iz bugarskih medija moglo se zaključiti da je Srbin bio prijatelj turiste čije je telo pronađeno pored njegovog, koji je navodno otišao da ga traži i da mu pogne, a tako preminuo pored njega. Ipak, ovo je ispostavilo kao dezinformacija.

D.G. je pronađen sa rancem i debelom plavom duksericom, dok je kaput bio pored njega od čega su bugarski spasioci mislili da je i treći leš.

- Ispostavilo se ipak da je D.G. izašao iz hotela u crvenom zimskom kaputu i da trećeg leša nema - navode bugarski mediji.

D. G. je, inače, bio na Vihrenu što je najviši vrh Pirina.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track