Bez novih saznanja o ubici Meksikanke
Foto: Mup .hr

Bez novih saznanja o ubici Meksikanke

Crna Hronika -
Direktor hrvatske policije Vlado Dominić potvrdio da su uzorci DNK ubice, poslati na analizu u Meksiko, SAD, Kanadu, ali i širom Evrope

SPLIT - Saznanje da ubica Selene Margarit Graciano Macedo nije Novosađanin Dejan Gegenbauer, dovela je u ćorsokak policijsku istragu, u kojoj je ispitano više od 200 osoba i još nije otkriven motiv ubice.

Hrvatska policija sada čeka odgovore policija zemalja u koje su poslali uzorke DNK koji su nađeni na haljini ubijene devojke i za koje su istražitelji uvereni da pripadaju ubici.

Podseća se da je direktor hrvatske policije Vlado Dominić potvrdio da su uzorci DNK ubice, poslati na analizu u Meksiko, SAD, Kanadu, ali i širom Evrope.

A da bi se oni obradili i uporedili s bazama podataka tih zemalja potrebno je malo duže vremena.

Policija nastavlja istragu i do sada je saslušala više od 200 osoba za koje se sumnjalo da imaju bilo kakve saznanja o monstruoznom zločinu na splitskom Marjanu.

Selene Macedo je ubijena 22. avgusta, a njeno telo je pronađeno 25. avgusta.

Privođeni su ispitivani do najsitnijih detalja i uzimane su im analize krvi i DNK, a sve raspložive snage upotrebljivane su za detaljno "češljanje" lokalnih trgovina i trgovačkih lanaca kako bi se eventualno otkrilo gde je i kada ubica kupio radne rukavice koje su, između ostalog, pronađene u krvavom ruksaku nedaleko od zakopanog tela.

Na isti način se pokušavalo odgonetnuti gde je kupljena i samoljepiva crna traka kojom su devojci bile sputane ruke i zalepljena usta.

U razgovoru s ljudima bliskim istrazi, list piše da je sve više uverenih da je ubica neko izvan Splita.

Oni smatraju, dodaje se, da bi se da je, kojim slučajem ubica is Splita, to do sada već saznalo.

Isto tako, istražiteljima još uvek nije jasan motiv ubojstva. Devojka nije silovana, a ništa od njenih stvari nije ukradeno.

Iako se špekulisalo da su nestali njena pozlaćena narukvica na kojoj je bilo ugravirano Selenino ime i datum rođenja i beli ručni sat koje je imala na fotografiji, kasnije se saznalo da su oni, ipak, pronađeni kraj tela.

U celoj priči, konstatuje list, najčudnija stvar je, ipak, sporni dres, odnosno majica za koju se pretpostavlja da je ubica nosio.

Reč je o crno-crvenoj majici fudbalskog kluba "Milan" na čijoj pozadini je ispisano Reks, piše splitska "Slobodna Dalmacija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track