UOČI 7. GODIŠNJICE NAJMISTERIOZNIJEG ZLOČINA U SRBIJI: Nakon toliko godina AGONIJE, na ubistvo Jelene Marjanović stavljena TAČKA
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

zločin preživeo nekoliko verzija

UOČI 7. GODIŠNJICE NAJMISTERIOZNIJEG ZLOČINA U SRBIJI: Nakon toliko godina AGONIJE, na ubistvo Jelene Marjanović stavljena TAČKA

Crna Hronika -

Ni sedam godina od ubistva Jelene Marjanović (33), pevačice Granda, ovaj najmisteriozniji zločin, koji je potresao celu Srbiju, ne prestaje da intrigira javnost.

Ovaj, samo naizgled savršen zločin, "preživeo" je više verzija, a ono što se sigurno zna, danas, sedam godina kasnije jeste da je Jelena nestala u subotu, 2. aprila 2016. godine oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka.

Jelena Marjanović, 6 godina od smrti
foto: Nemanja Nikolić

Jelena je, kako je tada izjavio još njen suprug Zoran, na nasip otišla sa njim. Ona je nakon trčanja trebalo da ode prvo kući, a zatim da poseti bolesnu majku Zoricu, koja je, takođe, živela u Borči. Umesto svega toga, sutradan, u nedelju, 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno je njeno unakaženo telo.

Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile, Privatna Arhiva

Suprug Zoran je prijavio nestanak policiji nešto pre 20 časova u subotu, 2. aprila, posle čega je policija počela potragu. Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a potom i njeno telo.

Kako je obdukcija pokazala, Jelena nije silovana, a usmrćena je između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu. Tada je utvrđeno da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gde je pronađeno telo.

Po prvim informacijama, pevačica je oteta i ubijena na nasipu. Potom se pojavila verzija da je usmrćena sa jedne, a zatim bačena u kanal sa druge strane nasipa. Jedna od verzija je bila i da je oteta na nasipu, strpana u automobil u kojem je ubijena izvan Borče, a zatim bačena u kanal. Pominjalo se i da je Jelena bila živa kada je bačena u kanal sa žabokrečinom, jer joj je tokom obdukcije nađena voda u plućima.

Zoran Marjanović
foto: Zorana Jevtić

Iz dana u dan su se menjali i akteri ovog zločina. Postao je sumnjiv svaki biciklista, čovek sa štapom, vozač plavog karavana… Saslušano je više od tri stotine svedoka tokom višemesečne istrage, a cela porodica Marjanović je išla na poligraf.

Skoro dve godine nakon ubistva, 9. februara 2018. godine, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je odptužnicu protiv Jeleninog supruga Zorana Majanovića.

Konačno, ovaj misteriozni slučaj dobio je epilog 22. juna. 2022. godine, kada je, nakon šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice "Granda" Jelene Marjanović. Time je na slučaj koji je godinama bio u žiži javnosti stavljena tačka.

Zoran Marjanović, presuda, hapšenje
foto: Nenad Kostić

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica, a sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track