OTAC DEČAKA SUTRA NA SASLUŠANJU: Odgovara na pitanja kako mu je sin uzeo pištolj iz sefa i pobio drugare iz škole i čuvara
Foto: Privatna arhiva, Tamara Trajković/Espreso

vjt u beogradu

OTAC DEČAKA SUTRA NA SASLUŠANJU: Odgovara na pitanja kako mu je sin uzeo pištolj iz sefa i pobio drugare iz škole i čuvara

Crna Hronika -

Otac dečaka (13), učenika sedmog razreda koji je počinio najveći masakr u Srbiji nakon što je juče ušao u školu OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru biće saslušan sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saznaje Kurir.

Dečakov otac je nakon zločina uhapšen i njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Advokat Irina Borović koja zastupa dečaka i njegovog oca rekla je juče za Kurir da će dečakov otac biti sutra saslušan.

- Otac dečaka je zadržan do 48 sati nakon čega će ga saslušati tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji ga terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti - rekla je Borović za svog klijenta.

Na saslušanju u policiji otac dečaka izjavio je navodno da je vodio svog sina u streljanu.

osumnjičeni dečak počinio najveći masakr u srbiji
osumnjičeni dečak počinio najveći masakr u srbijifoto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

- On je izjavio da je vodio sina u jednu streljanu i učio ga da puca, a na pitanje gde drži svoja dva legalna pištolja i municiju rekao je na sigurnom i to u sefu koji ima šifru - kaže Kurirov izvor iz istrage i dodaje:

- Napomenuo je da nikada nije dao šifru svom sinu, i da zaista ne zna kako je on došao do nje, otvorio sef i uzeo oružje kojim je pobio pola svog razreda.

Pa da podsetimo, nezapamćeni zločin koji se dogodio juče u Beogradu zavio je u crno celu Srbiju, a osumnjičeni dečak je sa dva očeva pištolja i municijom došao u školu prvo sa razdaljine od 14 metara ubio radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, kog su zvali Mile, a zatim dve devojčice koje su bile dežurne u školi. Potom je u holu zgrade ubio još jednu devojčicu koja je izlazila iz toaleta koji se nalazi u prizemlju zgrade.

policija pronašla spisak za likvidaciju i plan zločina kod dečaka u sobi
policija pronašla spisak za likvidaciju i plan zločina kod dečaka u sobifoto: Petar Aleksić, Privatana arhiva, Ilustracija

Dečak je svoj krvavi pir nastavio potom u svom razredu gde je prvo ranio nastavnicu istorije T. S. ubio svoje četri drugarice i jednog druga, a ranio svojih šest drugara iz klupe. Nakon masakra izašao je u dvorište škole i mirno sačekao policiju koju je prethodno sam pozvao.

potresne scene juče ispred škole na vračaru
potresne scene juče ispred škole na vračarufoto: Petar Aleksić

Na konferenciji za medije koja je bila juče u Vladi Srbije načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da je dečak planirao mesec dana zločin, kao i da je imao plan kada će koga ubiti, a sebi je zacrtao i prioritetne mete. Na dečakovom stolu u stanu na listu papira nađen je spisak za odstrel na kome je bilo 16 njegovih drugara, a on je sa tog spisaka ubio troje, a ranio dvoje dece.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track