KAVČANIN OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG DRUGOG ZLOČINA: Mario Milošević osumnjičen da je LIKVIDIRAO poznatog vlasnika diskoteke!
Foto: Uprava policije

iza rešetaka

KAVČANIN OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG DRUGOG ZLOČINA: Mario Milošević osumnjičen da je LIKVIDIRAO poznatog vlasnika diskoteke!

Crna Hronika -

Podgoričanin Mario Milošević ponovo je uhapšen, nakon što je pušten iz Istražnog zatvora. Lisice na ruke stavljene su mu zbog sumnje da je ubio Miodraga Kruščića.

"Nakon saslušanja osumnjičenog M.M., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo oštećenog M.K. i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, specijalna tužiteljka je donela rešenje o njegovom zadržavanju do 72 časa, od sata lišenja slobode", saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Mario Milošević
foto: Uprava policije

Kruščić je ubijen za stolom jednog podgoričkog lokala, 21. maja 2018. godine. Uprava policije i podgoričko Više tužilaštvo, 19. februara 2019. godine pred novinarima su saopštili da su rasvetlili ubistvo tog Podgoričanina i rekli da je ista ekipa od devet osumnjičenih kriva i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Milošević, koji slovi za člana kavačkog klana, je iz pritvora pušten nakon što je isteklo vreme po kojem može biti u Istražnom zatvoru ukoiliko se u tom roku ne donese prvostepena presuda. On je u Istražnom zatvoru proveo tri i po godine zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju, 2016. godine, a uhapšen je na Kosovu.

Miodrag Krušić
foto: Printscreen Facebook

Ko je bio ubijeni Krušić

Ubijeni Miodrag Krušić, bio je vlasnik podgoričke diskoteke "Bigl". Likvidiran je u punoj bašti lokala u Crnoj Gori, a bio je poznat po tome što se družio sa pripadnicima škaljarskog klana. Visok, krupan, obučen u crno, s kapuljačom i silikonskom maskom preko lica - tako su očevici ubistva vlasnika poznate diskoteke, opisali napadača koji mu je u ponedeljak prišao s leđa dok je sedeo u bašti jednog restorana i u njega ispalio više hitaca. On je u tom trenutku sedeo sa novinarkom Vijesti s kojom je tražio sastanak kako bi joj izložio problem koji je imao sa zakupljenim delom plaže Trsteno. Razgovor je prekinuo ubica koji je do restoranskog stola došao kroz prolaz zgrade, kuda je i pobegao posle likvidacije. Dok je Kruščić ustajao od stola ubica je već počeo da puca u njega. Ubica je sa najmanje jednim pomagačem, pobegao automobilom s lica mesta, a onda ga polio benzinom i zapalio. Veruje se da su onda pobegli dalje drugim vozilom.

Obrazloženje, kako je kazala savetnica za informisanje u Višem sudu Marija Raković, je da tri godine nakon podizanja optužnice nema prvostepene presude i to je osnov za ukidanje pritvora. Milošević je nakon ukidanja pritvora sproveden u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) gde je saslušan zbog sumnje da je ubio Kruščića 21. maja 2018. godineu Podgorici.

Milošević, je optužen da je direktni izvršilac ubistva Đuričkovića u Cetinju, a osim njega, okrivljeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić. Optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umešani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 evra kupili vozilo "reno megan" koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba".

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici. Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja