KRVAVA MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA NA KRFU, KOŽAR I HADŽIĆ IZREŠETANI SA 29 METAKA: Zvicer i Šarić naručili, škaljarce ubili ispred vile
Foto: MUP RS

na današnji dan pre 3 godine

KRVAVA MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA NA KRFU, KOŽAR I HADŽIĆ IZREŠETANI SA 29 METAKA: Zvicer i Šarić naručili, škaljarce ubili ispred vile

Crna Hronika -

Visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45) ubijeni su na današnji dan pre tri godine na Krfu.

Škaljarci nisu ni izašli iz kola ispred svoje luksuzne vile, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Kod njih su pronađena lažna dokumenta. Putovali su sa pasošem Slovenije - Kožar pod imenom Robert Bitenc, a Hadžić pod imenom Martin Pospišek.

Alan Kožar, Radoje Zvicer, Krf, Damir Hadžić
foto: Mup

"Zatečeni su u lokvi krvi, a u automobilu su imali oružje, međutim, nisu stigli da ga upotrebe. Ubijeni su bukvalno u nekoliko sekundi. Svi dokazi ukazuju da su ih ubice pratile, znale gde borave i kakve su im navike, zaskočile su ih čim su zaustavili automobilom. Nisu stigli ni ručnu kočnicu da povuku, već su bili mrtvi", preneli su mediji ranije izjavu iz grčke policije.

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u slučajevima protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovog klana, otkrio je imena egzekutora, među kojima je Dušan Jovanović zvani Giba. Prema rečima našeg izvora upoznatog u dešavanja iz podzemlja, Jovanović je ranije spominjan kao čovek koji sarađuje sa Darkom Šarićem, a njegov stariji brat, Vuk Jovanović, izrešetan je na Karaburmi pre godinu dana!

Dvostruko ubistvo na Krfu organizovali su Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Darko Šarić. Istragom su obuhvaćeni i bivši crnogorski policajci Petar Lazović i odbegli Ljubo Milović, kao i mnogi drugi.

Alan Kožar, Damir Hadžić
foto: printscreen

Prethodno iste godine, u januaru 2020, takođe u Grčkoj, i to u Atini, ubijena su još dvojica škaljaraca, Igor Dedović i Stevan Stamatović. Oni su likvidirani dok su večerali sa suprugama i decom u jednom restoranu. U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru. Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track