POVEO SESTRIĆA U KOPANJE TUNELA, A RANIJE PAO ZBOG 2.000 TABLETA EKSTAZIJA: Navijač Rada bio "rudar", a traga se i za mehaničarem
Foto: Printscreen/Youtube, Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

OVO SU SRBI ZA KOJIMA SE TRAGA

POVEO SESTRIĆA U KOPANJE TUNELA, A RANIJE PAO ZBOG 2.000 TABLETA EKSTAZIJA: Navijač Rada bio "rudar", a traga se i za mehaničarem

Crna Hronika -

Osumnjičeni muškarci za kojima se traga zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela dugog 30 metara od jednog stana u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda i dalje se intezivno traga, a crnogorski mediji otkrivaju da je kriminalna grupa radila za kavački klan, kao i da su svi rodom iz Loznice.

Pa da podsetimo, da u zidu depoa Višeg suda u Podgorici postoji rupa 11. septembra otkrila je slučajno jedna službenica Višeg suda koja je odmah alarmirala kako nadležne u sudu tako i policiju. Istragom je ustanovljeno da je iskopan tunel dug čak 30 metara pre nekoliko meseci kada je kriminalna grupa počela sa rudarenjem. Sumnja se da je ovu grupu organizovao vrh kakačkog klana, tanije Slobodan Kašćelan iz spuškog zatvora.

osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric marković
osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric markovićfoto: Printscreen/Youtube

- Osumnjičeni Milan Marković je rodom iz sela kod Loznice, ali godinama boravi u Beogradu. On je pre više od 10 godina hapšen u sprskoj prestonici i to nakon što je policija kod njega pronašla 2.000 tableta ekstazija. Marković je zbog ovog krivičnog dela osuđen, a u rodno mesto nije dolazio nakon tog hapšenja - prenose Viejsti i dodaju:

- Marković je inače, u Podgoricu došao nedavno i to sa svojim bratancem, takođe, osumnjičenim Veljkom Markovićem.

U selu nadomak Loznice odakle su osumnjičeni Markovići, prema navodima crnogorskih Viejsti, nema nikoga, jer su nakon što su objavljene informacije da se za njima traga ostatak porodice verovatno proivremeno sklonio.

iskopali tunel dug 30 metara od zgrade do depoa višeg suda
iskopali tunel dug 30 metara od zgrade do depoa višeg sudafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Treći osumnjičeni Vladimir Erić je navodno automehaničar iz Loznice koji u svom vlasništvu ima i auto-servis. Dejan Jovanović, nekadašnji vaterpolista i navijač Rada takođe, je učestvovao u kopanju tunela i često je hapšen zbog droge i razbojništva - navodi izvor.

Na jučerašnjoj konferenciji u Upravi policije u Podgorici, koja je održana zbog istrage kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici izneseni su novi detalji gde je navedeno da je osumnjičena kriminalna grupa koja je radila za kavčane legano ušla u Crnu Goru, a isto tako, na dan kada je otkriven tunel 11. septembra u manjim grupama napustila zemlju.

za podgoričankom kristinom baćović se traga zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupe
za podgoričankom kristinom baćović se traga zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupefoto: Screenshot TV Vijesti

Njihove fotografije poslate su nadležnima u regionu i za njima će biti raspisane međunarodne poternice. Inače, forenzičarski tim tokom uviđaja u tunelu pronašli su njihove DNK otiske i tragove.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track