RADNIK BIO ZA MAŠINOM U DELU GDE JE LIVNICA?! Novi detalji jezive tragedije u farbrici kod Obrenovcu
Foto: Ilustracija, Dado Đilas

RADNIK BIO ZA MAŠINOM U DELU GDE JE LIVNICA?! Novi detalji jezive tragedije u farbrici kod Obrenovcu

Crna Hronika -

Radnik jedne industrijske kompanije G. C. iz okoline Obrenovca sinoć je nalažost, preminuo kada je iz za sada nepoznatog razloga došlo do varnica u delu livnice gde je radio u noćnoj smeni, dok je njegov kolega D. L. u kritičnom stanju prevezen u bolnicu.

Pa da podsetimo, tragedija se dogodila sat vremena iza ponoći u privatnoj firmi u Bariču u Obrenovcu.

- Navodno, prilikom rada na jednoj mašini došlo je do pucanja kamena i tada je ono počelo da se rasipa svuda po prostoriji. Naime, na udaru su bili dvojica radnika koji su radili za mašinom - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Od siline udarca ti komadići su bili kobni za G. C. koji je preminuo u obrenovačkom Domu zdravlja, a njegov kolega koji je takođe, zadobio teške telesne povrede i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Urgentnom centru.

Kako dalje navodi naš sagovornik, firma u kojoj se desila tragedija bavi se proizvodnjom delova za automobile.

- Firma se bavi proizvodnjom automobilskih delova, ali i delova za motore i ostale industrijskim stvarima. Takođe, njena uža specijalnost su turbo punjači, a rade se i kućišta turbine i centralnih kućišta u potpunosti livene i mašinski obrađene i u tom delu gde je livnica se navodno dogodila sinoćna tragedija - pojašnjava naš izvor i dodaje da se sve brzo odigralo:

- Navodno, zaposleni nisu uspeli da odreaguju na vreme kada je mašina počela da puca. U tom delu je prizor bio katastrofalan i jeziv. Srča je bila svugde oko mašine i bukvalno nije moglo da se priđe.

Naš sagovornik objašnjava da je uviđaj završen tek u jutarnjim časovima, a istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu. Takođe, i sama kompanija, kako smo nezvanično saznali, učestvovaće u tome da se utvrde sve činjenice ove tragedije sa smrtnim ishodom. Istraga će utvrditi da li je tragediju prouzrokovala tehnička greška na mašini ili je u pitanju ljudski faktor.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track