SRBIN DUŠKO UBIJAO BABE U NEMAČKOJ! U sudu zanemeo, drži duks preko lica, a u ćeliji slavio rođendan! ŽRTVU UDARIO 20 PUTA ČEKIĆEM
Foto: nemačka policija, Privatna arhiva

detalji sa suđenja

SRBIN DUŠKO UBIJAO BABE U NEMAČKOJ! U sudu zanemeo, drži duks preko lica, a u ćeliji slavio rođendan! ŽRTVU UDARIO 20 PUTA ČEKIĆEM

Crna Hronika -

Okrivljenom serijskom ubici Dušku J. (32) iz Srbije, koji je uhapšen u januaru zbog sumnje da je ubio dve penzionerke u nemačkom Švebiš Holu traje suđenje u regionalnom sudu u Hajlbonu.

Pa da podsetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva dve penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertruda N. (89), ali se proverava njegova umešanost u ubistvima još dve penzionerke iz istog kraja. Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena 25. januara. Nemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu i preti mu doživotna robija.

osumnjičeni duško j. hvalio se luksuzom u kom žvii
osumnjičeni duško j. hvalio se luksuzom u kom žviifoto: Printscreen

- Suđenje je počelo 28. jula i do sada je održano nekoliko ročišta, a poslednje ročište održano je krajem oktobra. Jvni tužilac je ove zločine opisao kao brutalne. Osumnjičenom Dušku J. na teret se stavlja više krivičnih dela, među kojima ubistvo, ubistvo iz nehata, i pokušaj teške iznude - navode nemački mediji i dodaju da je istraga protiv njega i dalje u toku vezano za još dve sumnjive smrti penzionerki u ovom kraju.

Na prvom ročištu osumnjičeni se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici koju je stavio preko glave kako ga novinarske ekipe ne bi mogle slikati.

- Smejao se svojoj rodbini i porodici koja je sedela u publici na suđenju. Sve vreme je sedeo sa trenerkom preko glave - navode lokalni mediji. Na ostalim suđenjima kada je bilo zabranjeno snimanje i slikanje osumnjičeni se pojavljivao bez "maske", odnosno nije skrivao lice.

duško j. voleo da se bahati id ruži sa ljudima sa naše estrade
duško j. voleo da se bahati id ruži sa ljudima sa naše estradefoto: Privatna arhiva

- Duško J. ima prevodioca na srpski jezik, ali do sada nije iznosio svoju odbranu, već je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem - navode nemački mediji i dodaju:

- Supruga serijskog ubice redovno dolazi na suđenja, a i ona je iskoristila svoje pravo da ne svedoči. Inače, kao dokaz protiv osumnjičeog uzet je u obzir njen telefon koji je nakon hapšenja veštačen i u njemu su se nalazile poruke u kojima navodi "da su ostali bez para i da dolaze za Srbiju."

Na suđenju je bilo reči i o tome da je Duško J. pokušao da pobegne pre hapšenja u Srbiju.

- Plan je bio da ostane u Nemačkoj do 1. februara jer ga je prijatelj tako zamolio, a on je uhapšen 31. januara oko 16 sati. Naime, kada je policija upala u stan koji su iznajmljivali zatekli su prazne ormare, kofere kod ulaznih vrata, posuđe koje je bilo umotano u krpe - sve je bilo spremno za bekstvo - navode mediji.

foto robot koji je policija objavila
foto robot koji je policija objavilafoto: Nemačka policija

Brojni dokazi izneseni su za nekoliko meseci koliko traje suđenje serijskom ubici iz jednog vojvođanskog mesta.

- Istražitelji u Ilshofenu, Mihelbahu i Holu pribavili su brojne dokaze, tačnije DNK koji ukazuju da je osumnjičeni bio na mestu zločina, takođe, u stanovima je nađena njegova krv. Nađen je čekić koji je osumnjičeni, navodno, koristio prilikom ubistva udovice Hajdemari K. i na njemu su bili tragovi krvi. Veruje se da je osumnjičeni nakon zločina obrisao alat, a svoju žrtvu je udario 20 puta - navode mediji.

Čekić koji je koristio u zločinu bacio je u blizini dvorišta škole kod zamka Mihelbahu.

- Tragovi krvi nađeni su i u njegovom autu nakon što ga je policija zaplenila u toku hapšenja. Takođe, pronađeni su i otisci stopala i tragovi vlakana na mestu ubistva. Na jednoj njegovoj patici nađena je krv jedne od žrtava - navode tamošnji mediji.

Proslavio rođendan u pritvoru

Psihijatar: Ubica je alkoholičar

Tokom suđenja psihijatar dr Matrijas Mišel (62) direktor klinike u Vajsenhofu rekao je na suđenju da mu se osumnjičeni ubica poverio prilikom posete u pritvoru.

- Okrivljeni mi se poverio da nije dobio radnu vizu u Nemačkoj jer njegov poznanik iz Srbije nije mogao da mu nađe posao koji je želeo u hortikulturnoj kompaniji. Tada je shvatio da to ne funkcioniše tako u Nemačkoj - započeo je psihijatar svoje svedočenje na sudu.

osumnjičeni serijski ubica duško j.
osumnjičeni serijski ubica duško j. foto: Privatna arhiva

- Postoji određena sumnja da je osumnjičeni koji je sa porodicom došao iz Srbije "izgoreo" i morao da se snađe. Prethodno je ostao bez 6.000 evra koje je doneo sa sobom iz Srbije i više nije mogao da plaća stan u višespratnici i hrani porodicu - navodi se na suđenju.

Psihijatar je naveo da je optuženi ima veliki problem sa zavisnošću.

- Optuženi ima veliki problem sa alkoholom. Priznao je da ponekad popije i po dve flaše belog vina. Rekao mi je da želi da se vrati u Srbiju 1. februara sa porodicom, ali je dan ranije uhapšen.

Kako su naveli nemački mediji serijski ubica iz Srbije u pritvoru je proslavio rođendan.

- 29. septembra Duško J. proslavio je rođendan u ćeliji - navode oni.

Svedočila i gazdarica stana

"Htela sam samo da pomognem!"

Tokom suđenja svedočila je i Tanja S., inače, gazdarica stana koji je Duško J. iznajmljivao sa porodicom u kraju u kom je počinio zločine.

- Upoznali smo se preko poznanika koji je naveo da je u pitanju porodica iz Srbije kojoj je hitno potreban smeštaj. Stan im se dopao i dogovorili smo se, živeli su tu i nisam imala problema ni sa njim, ni sa ostaim članovima porodiice - rekla je ona i dodala:

- I sami imamo porodice i znamo koliko je teško naći stan. Samo smo hteli da pomognemo.

(Kurir.rs - B. Travica)

Bonus video:

02:35

UBIJAO SAMO SREDOM I NA ISTOM MESTU?! Novinarka iz Bona otkrila: Srbin uhapšen u Nemačkoj prouzrokovao je SENZACIJU ŠIROM DRŽAVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track