POKUŠAO DA UBIJE BRATA SEKIROM ZBOG IMOVINE: Nastavak suđenja za napad u selu kod Sokobanje
Foto: RINA

POKUŠAO DA UBIJE BRATA SEKIROM ZBOG IMOVINE: Nastavak suđenja za napad u selu kod Sokobanje

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu danas je zakazan nastavak suđenja Predragu L. (29) koji se sumnjiči da je sekirom pokušao da ubije brata u selu Resnik kod Sokobanje.

Sve se dogodilo nakon svađe dvojice braće od stričeva 25. avgusta prošle godine u dvorištu porodične kuće gde obojica žive sa porodicama. Tog dana bili su kod zajedničkog prijatelja, a umalo tragedija se dogodila nešto posle 2 sata po ponoći. Svemu je "kumovao" alkohol.

Na današnjem suđenju najavljeno je svedočenje sudskog veštaka za mentalno zdravlje.

Motiv ove rasprave i krvavih scena su nejasni imovinski odnosi odnosno neraščišćeni računi oko zemlje.

- Može se odbaciti mogućnost da je rana nastala tako što su zajedno pali preko sekire. Apsolutno se isključuje mogućnost da je povreda nastala dok je sekira bila položena, kako se obično ostavlja. Teoretski postoji mogućnost da je povreda nastala prilikom pada pri čemu je sekira bila oslonjena ušicama, a sa oštricom na gore - izjavio je ranije stalni sudski veštak, Radovan Karadžić.

Predrag je u svom svedočenju rekao da dok su se rvali po dvorištu te su tako pali preko sekire dok je oštećeni brat Jovan rekao da je Predrag uzeo sekiru u dvorištu i neneo mu ranu, a da je sve sprečila majka koja je otela sekiru.

Kurir.rs/M.S.

Bonus video:

00:24

Kurir na mestu napada sekirom u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja