RODITELJI DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA DANAS IZNOSE ODBRANU: Stigli i roditelji ubijene dece, moguće suočavanje
Foto: Zorana Jevtić

RODITELJI DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA DANAS IZNOSE ODBRANU: Stigli i roditelji ubijene dece, moguće suočavanje

Crna Hronika -

Roditelji dečaka-ubice koji je 3. maja ubio devetoro dece i čuvara OŠ Vladislav Ribnikar danas će u Višem sudu u Beogradu izneti svoju odbranu.

U sudnici bi, kako je Kurir pisao, trebalo prisustvuju i roditelji ubijene dece, i da im postavljaju pitanja. Konačnu odluku o tome saopštiće danas na početku suđenja sudsko veće.

- Roditelji dečaka koji je počinio masakr su se na prethodnom ročištu izjasnili da "nisu krivi" - podseća izvir Kurira.

U sud je nešto posle 10 časova u pratnji advokata Borivoja i Irine Borović stigla i majka dečaka ubice. Za sada su stigli roditelji Adriane Dukić, Angeline Aćimović, Andrije Čikića i sestra Dragana Vlahovića.

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njen DNK pronađen je na jednoj od čaura u školi.

Takođe, oštećeni i neutešni roditelji koji su u parničnom postupku tužili roditelje dečaka koji im je ubio najmilije završili su potresna svedočenja te se i u tom postupku na narednim ročištima očekuje da otac i majka dečaka - ubice iznesu svoje odbrane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu tako je odustalo od ispitivanja roditelja kao oštećenih, da bi njihovo prisustvo bilo moguće dok okrivljeni iznose odbranu.

- Na prethodno ročište roditelji su došli noseći fotografije svoje dece, ali su čekali ispred sudnice - kaže izvor.

Dečak ubica je, podsetimo, stravičan zločin počinio iz dva očeva pištolja koja je nekoliko dana ranije, kako se sumnja, uz eo a potom kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Bonus video:

02:45

POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA UBICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track