PUCAO U KOLEGU, OSUĐEN NA 6 GODINA I 3 MESECA ZATVORA: Sud u Čačku doneo odluku, advokatica žrtve: Najbitnije je da je OSTAO ŽIV
Foto: Kurir/D.Č.

epilog

PUCAO U KOLEGU, OSUĐEN NA 6 GODINA I 3 MESECA ZATVORA: Sud u Čačku doneo odluku, advokatica žrtve: Najbitnije je da je OSTAO ŽIV

Crna Hronika -

Danas je Viši sud u Čačku izrekao presudu i oglasio krivim Slobodana B. (56) iz Čačka za krivično delo pokušaj ubistva i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Slobodan B. je osuđen na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i tri meseca, dok je oštećeni upućen da imovinskopravni zahtev u parničnom postupku.

Na prvostepenu presudu imaju pravo da izjave žalbu u roku od 15 dana i odbrana i tužilaštvo.

Po rečima punomoćnika oštećenog, advokata Slavke Babić, ova presuda je očekivana.

Advokatica Slavka Babić
Advokatica Slavka Babićfoto: Kurir.rs

- S obzirom da su svi izvedeni dokazi tokom postupka ukazivali da je okrivljeni izvršio oba krivična dela, moj klijent je posle ovog događaja napustio Čačak i promenio posao, upravo zbog sigurnosti svoje i sigurnosti njegove porodice, a u ovom trenutku je najbitnije da je ostao živ, zahvaljujući blagovremenoj ukazanoj lekarskoj pomoći - navela je Babićeva.

Podsetimo, osuđeni Slobodan B. je 6. februara 2023. presreo kolegu Nebojšu R. (39) s puškom i pucao u njega nasred ulice u Čačku. Nebojša R. je jedva preživeo jer je imao otvorenu ranu na glavi i prostrelinu stomaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track