Muftija Jusufspahić kroz stop naleteo na majku s blizancima

Žurio

Muftija Jusufspahić kroz stop naleteo na majku s blizancima

Crna Hronika -
Srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić nije propustio "tojotu" u kojoj je bila majka sa blizancima. Vozilo žene završilo na krovu

BEOGRAD - Katarina A. (33) i njen dvogodišnji sin lakše su povređeni u saobraćajnoj nesreći koju je danas, oko devet sati, na uglu ulica Agostina Neta i Đorđa Stanojevića, izazvao muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić! - "Pežo 407", kojim je upravljao muftija, nije se zaustavio na znak "stop" i velikom brzinom je naleteo na vozačevu stranu "tojote" u kojoj je bila Katarina s dvojicom sinova-blizanaca, Viktorom i Andrejom. Od jačine udarca "tojota" se prevrnula na krov, a prava je sreća da su mališani bili u auto-sedištima, jer bi u suprotnom zadobili mnogo teže povrede. Odmah su pritrčali prolaznici i iz automobila izvukli ženu i njene sinove - rekao je za Kurir izvor blizak policiji. Katarina i dvogodišnji dečaci odmah su prebačeni u Urgentni centar, a zatim i u Dečiju kliniku u Tiršovoj.- Jedan mališan je prošao bez povreda, dok je drugom dečaku posečena usna. Majka ima povredu glave, tačnije otok na potiljku. Sve ove povrede tretiraju se kao lakše - potvrdila je Nada Macura, portparol Hitne pomoći.Muftija Muhamed Jusufspahić posle udesa se, kako Kurir saznaje, lekarima požalio na bolove u vratu, ali nije bio voljan da komentariše ovaj incident. - Bitno je da niko nije teže povređen i zato ne znam zašto me uopšte zovete? Da li zovete svakoga ko je bio umešan u bilo kakvu saobraćajnu nesreću - zapitao je muftija Jusufspahić koji je, kako Kurir saznaje, u momentu udesa žurio na Novo bežanijsko groblje.

Vrlo opasna raskrsnicaRaskrsnica na uglu Agostina Neta i Đorđa Stanojevića vrlo je nebezbedna.- Ne prođe sedam dana, a da se ne desi makar jedan udes. Srećom, dosad niko nije poginuo, ali zar treba čekati da se to desi, pa da nadležni reaguju? U ovom slučaju uzrok udesa nije bila brzina, već nepoštovanje znaka "stop"! Situacija u Srbiji je takva da ne možete prisiliti niti naučiti sve vozače u Srbiji da poštoju znakove, ali možete da sprečite povređivanje ljudi postavljanjem semafora! Pa, koji to kriterijum mora biti ispunjen, pa da na raskrsnici, koja ima po šest traka, bude postavljen semafor - zapitao je Jovan B., čija kancelarija gleda na raskrsnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track