BORIS KARAPANDŽIĆ OPET UNAKAŽEN!? Okrivljeni Belivukov VOJNIK nosi gips i nije došao na NOVO SUĐENJE! A ni ON SE NIJE POJAVIO...
Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

specijalni sud u beogradu

BORIS KARAPANDŽIĆ OPET UNAKAŽEN!? Okrivljeni Belivukov VOJNIK nosi gips i nije došao na NOVO SUĐENJE! A ni ON SE NIJE POJAVIO...

Crna Hronika -

Okrivljeni Boris Karapandžić koji je deo najmonstruoznije kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima je danas počelo ponovoljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu zbog zdravstvenih razloga opet nije došao na zakazano ročište.

Karapandžiću da podsetimo, ovo nije prvi put da se ne pojavi na suđenju, a tokom prvog suđenje nakon što je pušten da se brani sa slobode, dolazio je na ročišta u Ustaničkoj ulici sa vidljivim posekotinama i modricama. Takođe, okrivljeni Belivukov vojnik znao je i da svoje povrede krije ispod kačketa.

boris karapandžić na nekoliko suđenja došao sa vidljivim modricama
boris karapandžić na nekoliko suđenja došao sa vidljivim modricama foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

Nakon što je prvo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi prekinuto posle odlaska sudije Vinke Behare Nikčevića u penziju, predmet je preuzela sudija Zorica Avramović, koja je danas pročitala da ročištu nisu pristupili okrivljeni Boris Karapandžić i okrivljeni Aleksa Stošić. A kako se navodi oni se nisu pojavili na ročištu jer Karapandžić ima povredu tetiva i nosi gips, dok je za Stošića navedeno da je imao operaciju proširenih vena i da iz tih zdravstvenih razloga neće prisustvovati suđenju. Inače, dvojica okrivljenih ove nedelje neće prisusutvovati zakazanim ročištima ove nedelje, u utorak i četvrtak.

Karapandžić se nije pojavio ni na ročište krajem novembru prošle godine gde nije bio u stanju da prati suđenje. Kako smo tada pisali, tadašnja sudija Vinka Behara Nikčević konstatovala je da on nije prisutan na suđenju, dok je njegova advokatica Ivana Ostojić navela "da zbog zdravstvenih razloga ne može da prisustvuje suđenju" i priložila dokumentaciju. Početkom tog meseca, tačnije 7. novembra, Karapandžić je krvav i sa hematomima po telu primljen u Urgentni centar i zadržan na lečenju.

veljko belivuk i marko miljković
veljko belivuk i marko miljković foto: Libertaspress/Sky aplikacija, MUP

Inače, povrede koje je tada imao okrivljeni Karapandžić, nisu jedine s obzirom da je on lekarsku pomoć zbog misterioznih povreda potražio i početkom prošle godine, 2. januara.

- U Urgentni centar u Beogradu tada je primljen go i bos, sa brojnim povredama po licu i telu. Iako se u početku verovalo da ga je neko pretukao, istragom je utvrđeno da se tada žestoko posvađao sa devojkom R. S., kao i da je bio pod dejstvom narkotika - podseća sagovornik Kurira.

Karapandžić se tada, podsetimo, teretio da je ugrozio bezbednost svoje izabranice, dok je ona dobila prijavu za neovlašćeno držanje narkotika. Ispostavilo se da ga je slučajni prolaznik pronašao povređenog, pogubljenog i dezorjentisanog.

boris karapadnžić i vlado georgijev napuštaju centralni zatvor u oktobru 2022. i od tada se brane sa slobode
boris karapadnžić i vlado georgijev napuštaju centralni zatvor u oktobru 2022. i od tada se brane sa slobodefoto: Ana Paunković

Boris Karapandžić je bio uhapšen 4. februara 2021. godine, a u oktobru 2022. je pušten da se brani sa slobode. Kriminalnoj grupi sudi se za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, ali se Karapandžić ne tereti da je učestvovao u krvavim zločinima, već da je bio pripadnik klana koji je delovala pod paravanom navijačke grupe "Principi".

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track