ONI SU IZOSTALI SA SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU, A RAZLOG JE ISTI: Jedinoj ženi među optuženima NIJE DOBRO, Karapandžić bio u bolnici
Foto: Nenad Kostić

specijalni sud u beogradu

ONI SU IZOSTALI SA SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU, A RAZLOG JE ISTI: Jedinoj ženi među optuženima NIJE DOBRO, Karapandžić bio u bolnici

Crna Hronika -

Na suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu gde im se sudi zbog sedam brutalnih likvidacija i drugih krivičnih dela, danas na optuženičku klupu nisu seli okrivljeni Boris Karapandžić i jedina žena u klanu Slađana Sekulić i to iz istog razloga - zdravstvenog.

Naime, na današnjem suđenju branilac Slađane Sekulić rekao je da ona zbog komplikacija koje su nastala nakon operacije koju je imala neće prisustvovati suđenju. Inače, na suđenju pored nje nije prisutan ni Boris Karapandžić, čiji je advokat na jučerašnjem ročištu rekao da on nije sposoban da učestvuje zbog problema sa zdravljem.

okrivljena slađana sekulić nije došla na suđenje zbog zdravstvenih problema
okrivljena slađana sekulić nije došla na suđenje zbog zdravstvenih problemafoto: Nenad Kostić

- Njoj je rana juče prokrvarila i zato nije mogla da dođe. Određeneno joj je mirovanje 30 dana i milsila je da će moći da bude ovde, ali joj ipak nije dobro - rekla je advokat Sanja Ćeriman na dašanjem suđenju, a tužilaštvo je zatražilo da se postupak u odnosu na nju razdvoj, sa čim se složila i njena advokatica.

Sud je doneo odluku da se to i učini i doneo rešenje da se glavni pretres održi bez optužene Slađane Sekulić.

Inače, okrivljena Sekulić došla je na jučerašnje suđenje iako je sa prethodnog ročišta odsusutvovala zbog hiruške intervencije.

S druge strane, na jučerašnjem ročištu pre početka suđenja, sudija je konstatovala da u sudnici nije prisutan optuženi Boris Karapandžić, koji je kako je Kurir objavio, 7. novembra krvav i sa hematomima po telu primljen u Urgentni centar i zadržan na lečenju.

boris karapandžić već nekoliko puta bio hospitalizovan od kada je pušten iz pritvora u oktobru 2022.
boris karapandžić već nekoliko puta bio hospitalizovan od kada je pušten iz pritvora u oktobru 2022.foto: Privatna Arhiva

- On će odsustvovati cele nedelje, zbog zdravstvenih razloga - rekla je njegov advokat Ivana Ostojić i dostavila sudu otpusnu listu za Karapandžića.

Inače, ovo nije prvi put da okrivljeni Karapandžić zatraži lekarsku pomoć zbog misterioznih povreda i posekotina od kako je pušten iz pritvora u oktobru prošle godine. Kako je Kurir ranije pisao, optuženi pripadnik Belivukovog klana u Urgentni centar je bio primljen i 2. januara ove godine.

- U Urgentni centar u Beogradu tada je primljen go i bos, sa brojnim povredama po licu i telu. Iako se u početku verovalo da ga je neko pretukao, istragom je utvrđeno da se tada žestoko posvađao sa devojkom R. S., kao i da je bio pod dejstvom narkotika - podseća sagovornik Kurira.

boris karapandžić često u minulom periodu dolazio sav modar na suđenja
boris karapandžić često u minulom periodu dolazio sav modar na suđenjafoto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

Karapandžić se tada, podsetimo, teretio da je ugrozio bezbednost svoje izabranice, dok je ona dobila prijavu za neovlašćeno držanje narkotika. Ispostavilo se da ga je slučajni prolaznik pronašao povređenog i pogubljenog.

Boris Karapandžić je bio uhapšen 4. februara 2021. godine, a u oktobru prošle godine je pušten da se brani sa slobode. Kriminalnoj grupi sudi se za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, ali se Karapandžić ne tereti da je učestvovao u krvavim zločinima, već da je bio pripadnik klana koji je delovala pod paravanom navijačke grupe "Principi". Nekoliko puta, od kako je pušten, došao je modar u sud.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja