KARAPANDŽIĆ OPET MODAR DOŠAO U SUD! Belivukov saradnik okružen petoricom i sa velikom ranom nasred čela (FOTO)
Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

specijalni sud u beogradu

KARAPANDŽIĆ OPET MODAR DOŠAO U SUD! Belivukov saradnik okružen petoricom i sa velikom ranom nasred čela (FOTO)

Crna Hronika -

Boris Karapandžić, optuženi pripadnik klana na čijem čelu su po optužnici Veljko Belivuk i Marko Miljković došao je juče na suđenje svojoj kriminalnoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu u pratnji nekoliko mladića, a pažnju je privukao jer je nasred čela imao veliku ranu.

U Ustaničkoj ulici u Beogradu juče je nastavljeno suđenje kriminalnom klanu, koji se tereti za sedam ubistava i druga krivična dela, a suđenje se nastavlja i danas. Na jučerašnjem ročištu svedočila je udovica jedne od žrtava - Gorana Veličkovića Goksija. Tužilaštvo smatra da je Goksi, inače vođa navijača Partizanove frakcije "Jangbojs" otet 3. avgusta 2020, da je odveden u kuću u Ritopeku, gde je mučen, ubijen i samleven u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Posle udovice, svoje svedočenje započeo je i Milorad Vukićević, otac još jedne žrtve - Lazara Vukićevića. Svedok je izneo šokantne i do sada javnosti nepoznate detalje o odnosu svog sina i okrivljenih, a pitanja mu je postavljao Marko Miljković, što se očekuje i na današnjem ročištu.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljković foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Boris Karapandžić koji se od oktobra prošle godine brani sa slobode juče je ponovo došao sa modricama na licu. Na desnoj strani čela, iznad oka, ima veliku modricu. Nije poznato kako je ova povreda nastala, a ovo nije prvi put da Boris Karapandžić, otkako se brani sa slobode, dolazi sa masnicama u sud.

boris karapandžić došao sa nekoliko mladića
boris karapandžić došao sa nekoliko mladićafoto: Petar Aleksić

- Okrivljeni Karapandžić, koji se tereti da je deo kriminalne organizacije Belivuk-Miljković je 2. januara došao u Urgentni centar u Beogradu go i bos, kao i sa brojnim povredama na licu i telu. Detaljnom istragom utvrđeno je da se on tada žestoko posvađao sa devojkom R. S. i da je tada bio pod jakim dejstvom narkotika - podseća izvor.

karapandžić ima vidljivu masnicu iznad oka
karapandžić ima vidljivu masnicu iznad okafoto: Petar Aleksić

Karapandžić se tada, podsetimo, teretio da je ugrozio bezbednost svoje izabranice, dok je ona dobila prijavu za neovlašćeno držanje narkotika.

- Njega je tada našao slučajni prolaznik i delovao je dezorjenitasano i pogubljeno. Nije znao gde se nalazi, kako se zove i ko ga je napao. On je tada navodno, policiji rekao da ga je neko napao, ali je detaljnom istragom utvrđeno da je došlo do sukoba među emotivnim partnerima.

karapandžić stiže u sud
karapandžić stiže u sudfoto: Petar Aleksić

Razbijao izloge i prozore?

Karapandžić je tada imao više posekotina i ozbiljnih povreda koje su najverovatnije nastale kad je već istrčao iz stana.

- Išao je redom i razbijao ljudima prozore. Jednom je ušao sav krvav. Nama je razbio tri prozora na kući - napisala je tada jedna korisnica na društvenim mrežama.

On je, inače, imao posekotine po celom telu.

On je krajem novembra bio pretučen i zbog navodnog sukoba oko jednog butika koji se bavi prodajom navijačkih stvari. Kada se kasnije pojavio na suđenju, bile su vidljive modrice na glavi, ali prijavu nije podneo policiji.

karapandžić u novembru došao u sud sa povredama, a pretili su mu i na plakatima kojima su oblepili grad
karapandžić u novembru došao u sud sa povredama, a pretili su mu i na plakatima kojima su oblepili gradfoto: Nenad Kostić, Kurir

Boris Karapandžić, da podsetimo, osuđivan je zbog demoliranja kafića nekadašnjeg vođe Alkatraza Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013. Karapandžiću se sudi i za demoliranje kluba "Komitet" 2018, a tokom boravka u kućnom pritvoru sa nanogicom, on je u saobraćajnoj nesreći usmrtio pešaka, deku koji je pretrčavao auto-put u Beogradu. Za to nije gonjen, jer je utvrđeno da je pešak izazvao udes. Osuđivan je i zbog droge i oružja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track