SVEČANO URUČENI UGOVORI O DODELI SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PO OSNOVU OPORTUNITETA! Popović: Sve to živote građana čini boljim (FOTO)
Foto: Ministarstvo pravde

SVEČANO URUČENI UGOVORI O DODELI SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PO OSNOVU OPORTUNITETA! Popović: Sve to živote građana čini boljim (FOTO)

Crna Hronika -

Ministarka pravde Maja Popović svečano je uručila ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 200 projekata od javnog značaja iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete, socijalne zaštite i humanitarnog rada.

„U 2024. godini za zdravstvo smo izdvojili više od 217 miliona dinara, bolje obrazovanje finasirali smo sa više od 188 miliona dinara, unapredili smo socijlnu zaštitu sa više od 32 miliona dinara, kulturu smo učinili sadržajnijom sa više od 32 miliona dinara, a položaj osoba sa invaliditetom smo poboljšali sa više od 12 miliona dinara, izjavila je ministarka Popović na svečanosti uručenja ugovora.

Maja Popović
foto: Ministarstvo pravde

Iz godine u godinu sve više korisnika konkuriše i sve više korisnika dobija sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, čime se prepoznaje značaj i veliko interesovanje za podršku koju Ministarstvo pravde pruža kroz ovu aktivnost. Posebno je zadovoljstvo videti rezultate projekata za koje su dodenjena sredstva. To su rekonstruisane škole, obdaništa, muzeji, ustanove socijalne zaštite, bolnice i domovi zdravlja. Takođe, kroz projekte nabavljena je i neophodna medicinska i druga oprema za kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, vrtiće i škole. Nabavljena su i vozila za prevoz pacijanata i starijih osoba. Sve to živote naših građana čini boljim i kvalitetnijim.

Veoma smo ponosni što se sredstva dodeljuju tamo gde je finansijska podrška najpotrebnija i činimo sve da budemo društveno odgovorni. Zato će Ministarstvo pravde i u narednom periodu nastaviti da dodeljuje sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja i da prati njihovu realizaciju, naglasila je ministarka Popović.“

Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, državni sekretar u Ministarsrtvu prosvete Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu kulture Miomir Đorđević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Marković i pomoćnik ministarke pravde Vladimir Vinš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track