Paravinja ponovo negirao krivicu, presuda u petak

Paravinja ponovo negirao krivicu, presuda u petak

Crna Hronika -
Paravinja se sudu obratio na sopstveni zahtev, nakon što su u sredu izrečene završne reči optužbe i odbrane

ZAGREB - Dan uoči izricanja presude, sudu u Šibeniku se obratio Dragan Paravinja obratio i ponovio da nije kriv za teško ubistvo i pokušaj silovanja 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša i još jedan pokušaj silovanja.

Optuženi za zločin koji je potresao Hrvatsku, ali i ostatak Balkana, Paravinja se sudu obratio na sopstveni zahtev, nakon što su juče izrečene završne reči optužbe i odbrane.

Ceo proces protiv Paravinje zatvoren je za javnost, a njegov advokat Ankica Giljanović novinarima je izjavila da je Paravinja iskoristio svoje zakonom garantovano pravo i da je njegovo obraćanje trajalo kratko.

Antonija Bilić poslednji je put viđena 7. juna 2011. kada je na mostu na reci Čikoli u Drnišu ušla u Paravinjin kamion.

Paravinja je posle višenedeljne potrage uhapšen na području Srpca u BiH, a u policiji u Banjaluci je priznao ubistvo.

Prebačen je u Hrvatsku gde je bio u šibenskom zatvoru, osim u vreme kad je odveden u BiH gde je mu je na sudu u Istočnom Sarajevu izrečena pravosnažna presuda od dve godine i 10 meseci zatvora za pokušaj silovanja na Jahorini. Nakon toga, ponovo je vraćen u Hrvatsku pri čemu nije prihvaćen zahtev Srbije za izručenje Paravinje zbog odslužanja kazne od četiri godina i pet meseci zatvora zbog silovanja.

Situaciju mu otežava što su u njegovom kamionu nađeni Antonijina kosa, krv i slina, kao i što su se 7. juna 2011. lokacije signala njihovih mobilnih telefona poklapale.

Iako telo ni nakon opsežne višemesečne potrage nije nađeno, smatra se da ima dovoljno dokaza za presudu i to na 40 godina zatvora koje je - po pisanju medija - zatražilo Tužillaštvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track