ATENTAT: Englez pokušao da ubije Dačića?

Pojačane mere bezbednosti

ATENTAT: Englez pokušao da ubije Dačića?

Crna Hronika -
Policija proverava zašto se Odeb Majeb (33) iz Kembridža krio na zgradi u kojoj su srpski premijer i Vensan Dežer držali konferenciju

Dačić: Uhapšen je zbog krađaPremijer Ivica Dačić negirao je da je uhapšeni planirao atentat na njega i druge visoke zvaničnike na pres-konferenciji i dodao:- On je uhapšen i zadržan zbog krađe. Nemam informacija da je bio planiran atentat. Policija istražuje i druge detalje tog hapšenja. Ne verujem da bi taj napad mogao da bude usmeren samo na nas dvojicu - rekao je Dačić i našalio se da nije hteo ambasadorima da kaže šta se desilo da se ne bi sekirali, ali da je sada sve u redu.

Zgrada u kojoj je uhapšen Englez
Zgrada u kojoj je uhapšen Englez

Put do krova sada zaključanReporteri Kurira išli su juče tragom Britanca koji je preksinoć uhapšen na krovu zgrade na Terazijama 3. Po „uzoru“ na mladića, otišli smo u zgradu na Terazijama 13. Lako smo ušli jer na ulazu nema obezbeđenja. Popeli smo se do sedmog sprata, ali dalje nismo mogli! Stepenište je bilo zatvoreno rešetkom, koja je juče bila zaključana.- Koliko znam, u zgradi nikada nema čuvara, a ulazna vrata su non-stop otključana - rekla je komšinica.U ulazima broj 11, 9, 7 i 5 nalaze se butici, a njihovo obezbeđenje nije nam dopustilo da se popnemo do krova, kao ni obezbeđenje na ulazu u Terazije 3.- Policija je zabranila pristup na krov - kazao je radnik obezbeđenja.

1. Majeb ulazi u zgradu na Terazijama 132. Ovim stepenicama penje se na krov zgrade3. Puzi od Terazija 13 do Terazija 34. Usput seče nekoliko kablova5. Upada u zgradu na Terazijama 3 i pokušava pljačku6. Policija hapsi Odeba Majeba u kućici za lift na krovu zgrade

KURIR PITA1. Kako je moguće da se državljanin Velike Britanije deset dana krije na krovu?2. Šta će državljanin Velike Britanije na zgradi u Beogradu?3. Zašto je došao baš u Srbiju i Beograd da krade kablove, da li kablova nema u Velikoj Britaniji?4. Zašto je krao kablove baš u centru grada, koji je dobro osvetljen i u kojem ima mnogo policije?5. Da li je moguće da je slučajno krenuo u pljačku nekoliko sati pre konferencije Ivice Dačića i Vensana Dežera?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track