TRAGEDIJA: Prijateljice zajedno otišle i u smrt
Foto: KURIR

Tragedija u Surčinu

TRAGEDIJA: Prijateljice zajedno otišle i u smrt

Crna Hronika -
Svake večeri su išle u šetnju, to im je bio mali ritual, kaže Boško Vidojević, čiju je ženu Desanku i njenu prijateljicu Slavku Bošković na pešačkom pregazio Obrad B. (80)

BEOGRAD - Nesreća!Slavka Bošković (63), koja je preksinoć teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Surčinu, preminula je juče ujutru u Urgentnom centru u Beogradu. Podsetimo, Slavku i njenu prijateljicu Desanku Vidojević (63) na pešačkom prelazu udario je Obrad B. (80), koji je prebrzo vozio "reno klio". Desanka je preminula na licu mesta.Najbliži članovi porodice, mnogobrojni rođaci i prijatelji okupili su se juče u kući Desanke Vidojević, u kojoj je kao podstanar stanovala i Slavka sa ćerkom i zetom.Boško Vidojević, Desankin muž, kaže da su ona i Slavka bile najbolje prijateljice.- Stalno su bile zajedno. Svake večeri su išle u šetnju. To im je bio mali ritual. Šetale bi uvek istom stazom. Govorio sam im da ne idu tuda jer je ta raskrsnica mračna i nema odgovarajući signalizaciju, i kola non-stop jure. Nisu slušale - priča Boško.U braku s Desankom bio je trideset godina. Imaju troje dece i četvoro unučadi, kojima ne zna kako da kaže da više neće videti baku.- Umesto da penzionerske dane provedemo s njima, zadesila nas je ova tragedija - kaže Boško i priseća se kako je mislio da ga lažu kad su mu javili za tragediju.- Nadao sam se da je to greška. Nažalost, nije. Bolje da sam ja umro umesto nje... - rekao je Boško.

Desanka Vidojević i Slavka Bošković
Desanka Vidojević i Slavka Bošković

Slavkin zet: Kobno mestoIgor Tomić, zet pokojne Slavke, kaže da je ova nesreća poslednja opomena nadležnima da obezbede raskrsnicu Vinogradske i Vojvođanske ulice.- U proteklih nekoliko godina na tom mestu desilo se osam nesreća. Pisali smo i peticije da se to reši, ali izgleda da to nikoga ne zanima - kaže Igor. Njegova supruga nije imala snage da priča s novinarima.

Obrad B. u pritvoruPolicija je nakon nesreće Obradu B. odredila policijski pritvor.- On će danas biti priveden istražnom sudiji - kaže izvor našeg lista iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track