U utorak izricanje druge presude Bogdanovu

Pravosuđe

U utorak izricanje druge presude Bogdanovu

Crna Hronika -
Bogdanovu će to biti druga prvostpeena presuda povodom pomenutih optužbi pošto je prvu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora početkom oktobra Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio da mu se ponovo sudi

BEOGRAD - Jednom od vođa navijača "Crvene zvezde" Ivanu Bogdanovu, Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će u utorak presudu povodom optužbi za napad na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Partizana-Crvene zvezde 2006.

Bogdanovu će to biti druga prvostpeena presuda povodom pomenutih optužbi pošto je prvu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora početkom oktobra Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio da mu se ponovo sudi.

Tužilaštvo je zatražilo da se Bogdanov osudi i da mu se produži pritvor, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu i puštanje na slobodu.

Navijač će na optuženičku klupu ponovo biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kom se nalazi od 24. maja 2011. godine, kada je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.

Prvu presudu Bogdanovu Apelacioni sud je ukinuo, jer smatra da je presuda nerazumljiva i da je sud dao "nejasne, protivrečne i neprihvatljive razloge i u pogledu ocene nalaza i mišljenja sudskih veštaka iz Beograda".

U prvom veštačenju lekara sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu iz oktobra prošle godine, navodi se da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku incidenta, odnosno da nije bio svestan svojih postupaka, pošto je prethodno primio jak udarac u glavu.

Ovaj nalaz, međutim, osporilo je tužilaštvo i zatražilo novo veštačenje, za koje je sud odredio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, koji je konstatovao da je bio smanjeno uračunljiv.

Tokom prvog suđenja Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja sa utakmice, pošto mu je neko s leđa zadao više udaraca u glavu.

Bogdanov je proteran iz Italije i deportovan u Srbiju u maju prošle godine pošto mu je kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda u Đenovi na utakmici Srbija-Italija u oktobru 2010. godine zamenjena zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Uhapšen je čim su ga preuzele srpske vlasti, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track