Bogdanova sud ponovo osudio na dve godine zatvora

Presuda

Bogdanova sud ponovo osudio na dve godine zatvora

Crna Hronika -
Vođa navijača Crvene zvezde osuđen zbog učestvovanja u tuči i napada na policajce uoči košarkaške utakmice

BEOGRAD - Mirno prihvatio presudu.Ivan Bogdanov, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ponovo je u utorak osuđen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na dve godine zatvora zbog učestvovanja u tuči i napada na policiju uoči košarkaške utakmice Partizan-Crvena zvezda 2006. godine.

Istom presudom Bogdanovu je produžen pritvor u kojem je već godinu i po dana, to jest od 24. maja prošle godine, kad je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.

- Na odluku suda uticao je i život Ivana Bogdanova posle ovog događaja. On je 8. marta prošle godine počinio novo krivično delo u Đenovi, zbog kojeg je u Italiji osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

To krivično delo, takođe u vezi sa sportskim događajem, učinjeno je skoro pet godina kasnije, kad je bio isto toliko stariji i zreliji, što pokazuje da je sklon izvršenju krivičnih dela koja imaju veze sa sportskim događajima - obrazložila je odluku da Bogdanov ostane u pritvoru sudija Ivana Ramić.

Ona je navela da je tokom postupka u potpunosti dokazano da je učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i objasnila da je sud prihvatio nalaz veštaka iz Novog Sada, koji su ocenili da je bio svestan svoga dela iako je njegova uračunljivost bila bitno smanjena.

Ivan Bogdanov presudu je saslušao bez ikakve reakcije. Prijateljima koji su sedeli u publici, a među kojima je bio i otac Marka Vučkovića, takođe jednog od vođa navijača, samo je namignuo.J. S.

Advokat: Žalićemo se

Branilac Ivana Bogdanova, advokat Nemanja Govedarica, najavio je da će se žaliti na presudu.- Prvostepeni sud je ponovio istu grešku kao i na prošlom suđenju i doneo presudu bez pokušaja da usaglasi dva različita veštačenja. Nadam se da će Apelacioni sud ovog puta sam da otvori glavni pretres i donese konačnu odluku - rekao je Govedarica. Podsetimo, prema veštačenju stručnjaka iz Beograda, Bogdanov je bio neuračunljiv, a po mišljenju njihovih kolega iz Novog Sada, svestan dela koje čini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track