Osumnjičeni za otmice i pokušaj iznude u pritvoru

Kragujevac

Osumnjičeni za otmice i pokušaj iznude u pritvoru

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Istražni sudija Višeg suda u Kragujevcu odredio je pritvor Nikoli M. (24) i Darku I. (30) iz Batočine i Branislavu R. (30) iz Velike Plane zbog sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, iznuda u pokušaju i otmica.

Kako je navedeno u saopštenju kragujevačke policije, Nikola M. i Darko I. su 4. oktobra ove godine u centru Batočine, Z.Ž. iz sela Brzan u toj opštini, uputili ozbiljne pretnje kako bi ga naterali da promeni iskaz kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv brata Nikole M.

Tom prilikom, Nikola M. ga je nogom udario u glavu, navodi policija i dodaje da sumnja da su njih dvojica 8. novembra ozbiljne pretnje uputili i Lj.J. iz Badnjevca kod Batočine, dajući mu rok od mesec dana da im donese 1.000 evra, na ime navodnog duga prema njihovom stanodavcu, koji inače nikada nije potraživao.

Dan kasnije, Darko I. je u Batočini presreo N.V. iz Badnjevca dok se vraćao s posla i ispred zgrade u kojoj stanuje ugurao ga u prolaz i uz primenu sile uveo u stan, u kome su se nalazili Nikola M. i Branislav R. Tražeći nepostojeći dug od 300 evra, Darko I. i Nikola M. tukli su N.V. i nakon dva sata maltretiranja pustili ga, pri čemu mu je Branislav R. zapretio likvidacijom ukoliko događaj prijavi policiji, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track