Sumnjivi dokazi protiv Paravinje

Šokantno otkriće u Hrvatskoj

Sumnjivi dokazi protiv Paravinje

Crna Hronika -
Kosti, za koje se veruje da pripadaju Antoniji Bilić, zbog čijeg je ubistva osuđen srpskikamiondžija, nalazile su se na mestu koje je policija već podrobno pregledala

ZAGREB - Nešto ne valja.Kosti koje su nađene preksinoć u naselju Modruš, na području Josipdola u Hrvatskoj, za koje se veruje da pripadaju Antoniji Bilić jer su pored njih nađene njene farmerke i žuta gumica za kosu, konačno će razrešiti nestanak nesrećne devojke. Bude li ustanovljeno da posmrtni ostaci zaista pripadaju njoj, značiće to da je hrvatska policija traljavo obavila svoj posao i da su dokazi protiv srpskog kamiondžije Dragana Paravinje, koji je zbog Antonijinog ubistva osuđen na 40 godina, bili vrlo sumnjivi.Podsetimo, Antonija Bilić iz sela Krička kraj Drniša nestala je 7. juna 2011. kad je stopirala do Splita. Signal s njenog telefona zabeležen je poslednji put na dan nestanka na odmorištu kamiona Modruš, baš gde su kosti i nađene.Policija, iako nije pronašla telo devojke, utvrdila je da je zaustavila Paravinju i ušla u njegov kamion. On je nakon saznanja da je osumnjičeni za ubistvo pobegao u BiH, gde ga je uhapšen 26. juna 2011. Prvo je priznao ubistvo, ali je kasnije to negirao. Čak je tvrdio da su mu dokazi, nađeni u kamionu, podmetnuti. Paravinja je osuđen 19. oktobra u Šibeniku na osnovu priznanja u BiH, a onda i na osnovu materijalnih dokaza - kose, krvi i sline, nađenih u kabini njegovog kamiona. Tokom suđenja rekonstruisan je ceo događaj, ali je ostala nepoznanica šta je tog 7. juna Paravinja radio 22 minuta, koja nisu zabeležena na tahografu kamiona.Sada, međutim, nije jasno kako je moguće da su kosti u Modrušu nađene čak godinu dana posle nestanka devojke. Pritom, one nisu bile zakopane i nalazile su se u blizini puta, kao i na mestu na kojem je poslednji put zabeležen signal Antonijinog telefona. Postavlja se pitanje kako je moguće da ih do sada niko nije primetio, naročito zato što je policija baš to mesto danima pretraživala.Advokat porodice Bilić Vinko Ljubičić kaže da je tražio od policije da se ponovo pretraži mesto gde su nađene kosti, ali da ga niko nije slušao. On veruje da su kosti Antonijine i da je Paravinja na mesto gde su nađene mogao da dođe u tih 22 minuta, tokom kojih nije moglo da se utvrdi tačno kretanje njegovog kamiona.

Antonija Bilić
Antonija Bilić

Kosti mlade ženePrema prvim rezultatima koje je policiji poslao Zavod za sudsku medicinu, delovi kostiju koji su pronađeni u Modrušu pripadaju mladoj ženi, naveo je HRT. Takođe, prema kosi na lobanji, gumici za kosu i farmerkama, pretpostavlja se da je nađen skelet Antonije Bilić. Pouzdani rezultati DNK analize kostiju mogli bi biti gotovi za 72 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track