Miliću iz Zajedno za Šumadiju ukinut pritvor

Kragujevac

Miliću iz Zajedno za Šumadiju ukinut pritvor

Crna Hronika -
Zlatko Milić će u toku dana izaći iz zatvora u kome se nalazi od 25. decembra kada mu je određen pritvor zbog sumnje da je izvršilo krivično delo zloupotreba službenog položaja

KRAGUJEVAC - Funkcioner stranke "Zajedno za Šumadiju" Zlatko Milić u toku dana će izaći iz zatvora u kome se nalazi od 25. decembra kada mu je određen pritvor zbog sumnje da je izvršilo krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je tu političku organizaciju oštetio za 18,5 miliona dinara.

"Miliću se ukida pritvor, jer su saslušani svi svedoci i on će se u daljem postupku braniti sa slobode", izjavila je predsednica Višeg suda u Kragujevcu Zorica Ðurić.

Ona je dodala da su tužilaštvo i odbrana postigli saglasnost oko ukidanja pritvora i podsetila da je Miliću istražni sudija pritvor odredio zbog saslušanja svedoka.

Milić, koji je direktor stranke i sekretar gradskog veća Kragujevca, uhapšen je 24. decembra zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a tom krivičnom prijavom obuhvaćen je i osnivač i vlasnik knjigovodstvenih agencija "AB2" i "Kont-AB2" Žarko Biorac.

Kako je policija tada saopštila, Biorac je od septembra 2008. godine do novembra 2011. po nalogu Milića, izdao fiktivne fakture agencija za navodno obavljene usluge oglašavanja i štampanja reklamnog i propagandnog materijala, konsalting usluga, knjigovodstvenih i revizorskih usluga, ugostiteljskih i drugih usluga politickoj organizaciji "Zajedno za Šumadiju", iako je znao da te usluge nisu obavljene.

Biorac je, posle uplata stranke "Zajedno za Šumadiju" novac podigao sa poslovnih računa i, u više navrata, sumu u iznosu od 18,5 miliona dinara predao na ruke Miliću.

Istoga dana u odvojenoj akciji policije uhapšen je i potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju" Nebojša Vasiljević koji se sumnjiči da je kao potpredsednik FK "Radnički", taj klub prilikom transfera fudbalera oštetio za oko pola miliona evra, zajedno sa generalnim sekretarom tog kluba Darkom Stojanovićem i fudbalskim mendadžerom Zoranom Pavlovićem. Njima je, takođe, odreden pritvor.

Advokat traži obustavu postupka protiv MilicaBorivoje Borović, advokat funkcionera Zajedno za Šumadiju Zlatka Milića, izjavio je posle puštanja iz pritvora svog klijenta da u postupku protiv njega ima politike i da bi ga trebalo obustaviti.

"Iako se sada ne bavim politikom smatram da u ovom slučaju ima elemenata političkog suđenja i da je policija u Kragujevcu pokušala da na neki način preko drugih ljudi zloupotrebi ovaj predmet", rekao je advokat.

Sud i tužilaštvo su, prema uverenju Borovića, radili "apsolutno profesionalno".

"Smatram da tužilaštvo u međuvremenu može dati predlog kojim bi se odustalo od ovog predmeta. Vidim da tužilaštvo i sud nisu podlegli pritisku i da je ovom nevinom čoveku ukinut pritvor", rekao je Borović. Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track