"Srbi uhapšeni u Gračanici jer su bili isto obučeni"
Foto: Fonet

Saopštenje lokalne policije

"Srbi uhapšeni u Gračanici jer su bili isto obučeni"

Crna Hronika -
Ističe se da su sve privedene osobe imale istu odeću, svo vreme su privatnim automobilima pratili Vulina, koji je bio pod obezbeđenjem Policije Kosova, i ponašali se sumnjivo

PRIŠTINA - Kosovska policija je saopštila da je u Gračanici uhapsila devet ljudi, jer su "pratili obezbeđenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandra Vulina i ponašali se sumnjivo". Njima je večeras određen pritvor do 48 sati, a kako saznaje agencija Beta oni su osumnjičeni da su izvrši napad na pravni sistem Kosova, pošto su neovlašćeno i protivzakonito vršili poslove pratnje i obezbeđivanja, iako je Vulin imao obezbeđenje KP.

U saopštenju se ističe da su sve privedene osobe imale istu odeću, svo vreme su privatnim automobilima pratili Vulina, koji je bio pod obezbeđenjem kosovske policije, i ponašali se sumnjivo. Portparol policije Brahim Sadriu izjavio je prištinskim medijima da je, zbog bezbednosti osoba koje Policija Kosova obezbeđuje, u Gračanici oko 11.30 privedeno devet osoba kako bi se izvršilo njihovo legitimisanje i provera.

"U vezi sa ovim policija je kontaktirala nadležnog tužioca i mi radimo prema ovlašćenju koje smo od njega dobili", kazao je Sadriu. Prištinski mediji javljaju da je razlog zašto je PK naredila Vulinu da napusti Kosovo bila činjenica da je danas u 14.00 istekao rok važnosti boravišne dozvole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track