Profesoru 35 godina za ubistvo direktora

Jagodina

Profesoru 35 godina za ubistvo direktora

Crna Hronika -
Jevto Jevtić je pokojnom Darku Vitiću pucao u stomak iz pištolja "magnum 357" zbog toga što mu nije odložio odlazak u zatvor zbog krivičnog dela obljube u pokušaju

JAGODINA - Krivično Veće Višeg suda u Jagodini osudilo je na 35 godina zatvora profesora fizičkog vaspitanja Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu Jevtu Jevtića (61) zbog ubistva direktora te škole Darka Vitića (43), potvrdio je predsednik Višeg suda Dragan Janićijević.

Krivičnom veću je predsedavala sudija Jasminka Velisavljević. Ubistvo se dogodilo 28. februara 2011. godine u kancelariji Vitića, koji je preminuo 21.marta te godine u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica ranjavanja.

Sudija Velisavljević je Jevtiću izrekla i kaznu od godinu dana za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i dodala presudu Apelacionog suda u Kragujevcu od osam meseci zbog obljube u pokušaju učenice te škole i zloupotrebe položaja.

Sa dodatnim kaznama Javtić će u zatvoru provesti 36 godina i osam meseci. Jevtić je Vitiću, nakon kraćeg verbalnog duela, pucao u stomak iz pištolja "magnum 357", za koji je imao urednu dozvolu, zbog toga što mu nije odložio odlazak u zatvor zbog krivičnog dela obljube u pokušaju.

Od tri ispaljena metka dva su završila u stomaku Vitića, oštetivši mu bubrege, jetru, slezenu, gušteraču...Sve vreme od ranjavanja Vitić je proveo u Intenzivnoj nezi, samo je povremeno dolazio svesti.Jevtić i Vitić su iz iste opštine Rekovac, Jevtić je iz sela Tečić, a Vitić iz Belušića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja