DOLIJALI: Maloletnici rušili srpsko groblje
Foto: KIM

Privedeni

DOLIJALI: Maloletnici rušili srpsko groblje

Crna Hronika -
Istog dana kada je porušeno osam pravoslavnih spomenika na groblju u Vitini u centru tog mesta bagerom je srušen i spomenik borcima Narodnooslobodilačkog rata, ali niko zbog toga još nije uhapšen

PRIŠTINA- Pet osoba osumnjičenih za rušenje spomenika na pravoslavnom groblju u Vitini, 21. januara, privela je Kosovska policija. Privedenima je, kako je javio KIM Radio, omogućeno da se brane sa slobode.

"Radi se o pet osoba, o jednom osamnaestogodišnjaku i četvorici maloletnih dečaka. Prema dokazima koji su pronađeni na groblju sumnja se da su bili umešani u rušenje spomenika na groblju u Vitini", izjavio je portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

Oni su saslušani u policijskoj stanici u Vitini u prisustvu advokata i radnika socijane službe, nadležne za maloletnike.

Posle saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode, a konsultovan je tužilac koji je naredio da slučaj bude predat sudu i da se vodi redovni sudski postupak.

Istog dana kada je porušeno osam pravoslavnih spomenika na groblju u Vitini u centru tog mesta bagerom je srušen i spomenik borcima Narodnooslobodilačkog rata, ali niko zbog toga još nije uhapšen.

Na pravoslavnim grobljima širom Kosova i Metohije za samo nekoliko dana porušeno je više od 150 nadgrobnih spomenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track