UŽASNUTI UNUK: Ta zver pregazila mi je baku kao psa!

Unuk starice koja je stradala u Kragujevcu kaže

UŽASNUTI UNUK: Ta zver pregazila mi je baku kao psa!

Crna Hronika -
Morao je da je vidi, a dva puta je kamionom prešao preko nje, zgrožen je Nikola K. načinom na koji je Aleksandar A. (26) pregazio njegovu baku Dragu Stevanović (79)

KRAGUJEVAC - Tragedija!To nije čovek, to je zver! Zgazio mi je baku kao psa! Kamionom je dvaput prešao preko nje, a otišao je čak i ne pogledavši kako jadna leži na ulici!Ovako je za Kurir započeo ispovest Nikola K., unuk Drage Stevanović (79), koja je poginula u ponedeljak kad ju je u kragujevačkoj ulici Ivana Cankara Aleksandar A. (26) pregazio kamionom, a potom pobegao s mesta.- Baka je išla do pošte da podigne penziju. Pri povratku kući čuli smo se telefonom i rekao sam joj da me sačeka, da ću kolima doći po nju. Nažalost, nije me poslušala. Odlučila je da dopešači do kuće. Od našeg razgovora nije prošlo ni deset minuta kad me je komšija pozvao i rekao mi da mi je baka pregažena, na svega 200 metara od kuće. Otrčao sam tamo ko bez duše i zatekao je kako leži na ulici u lokvi krvi, a tragovi širokih točkova bili su joj duž celih leđa. Još je bila živa, ali nakratko - priča potreseni Nikola.Na osnovu izjava očevidaca policija je ubrzo identifikovala vozača koji je zgazio baku Dragu.- Kad ga je policija privela, Aleksandar A. se kleo u decu da on nema ništa sa smrću moje bake, jer mu je kamion navodno ukraden. Ipak, istina je izašla na videlo - kaže unuk.Aleksandar A. je pušten da se brani sa slobode. Baka Draga Stevanović biće danas sahranjena na groblju u selu Donje Komarice.

Draga Stevanović
Draga Stevanović

Jeo sneg za vreme uviđaja- Alkometrom smo utvrdili da Aleksandar nije bio pod dejstvom alkohola. Ali dok je trajao uviđaj, ponašao se u najmanju ruku neshvatljivo. Neprirodno je mlatarao rukama, pravio čudne grimase, a vrhunac je bio kad je počeo da jede sneg s haube obližnjeg automobila. Bili smo zapanjeni - ispričao je jedan policajac.

Nije ni pokušao da je zaobiđeNikola K. je još u šoku zbog, kako kaže, Aleksandrovog zverskog nedela.- Mogu da razumem da je nije video u retrovizoru kad je krenuo u rikverc, ali morao je da oseti poskakivanje kamiona kad je prešao preko njenog tela. Monstrum je onda ubacio u prvu, krenuo napred i nije ni pokušao da zaobiđe moju baku, nego je još jednom prešao preko nje - kaže Nikola K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track