Najnovije vesti

Nastavak suđenja: Policijski snimci nereda kod Bajrakli džamije

Nastavak suđenja: Policijski snimci nereda kod Bajrakli džamije

Crna Hronika
Na optuženičkoj klupi je i Miloš Radisavljević Kimi koji je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz"

BEOGRAD - Suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji, biće nastavljeno sutra.

Na suđenju bi trebalo da budu pregledani policijski video snimci paljenja beogradske džamije.

Na optuženičkoj klupi je i Miloš Radisavljević Kimi koji je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz".

Njemu je 27. februara prošle godine spojen proces sa ostalim optuženima pošto je po kratkom postupku deportovan iz Makedonije i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Radisavljeviću i ostalim optuženima sudi se za delo "učestvovanje u skupini koja vrši krivično delo", za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Neredi kod džamije izbili su posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu ulice kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili.

Polupali su prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Radisavljević je pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja tokom međunarodne fudbalske utakmice Partizan - Šjahtor u decembru 2009. godine u Beogradu.

U ponovljenom postupku zbog ugrožavanja sugurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković skandranjem pretnji na istoj utakmici osuđen je na godinu dana zatvora, ali ta presuda još nije postala pravosnažna.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...