NELEGALNA SEČA: Šumari prodali drva vredna tri miliona dinara

NELEGALNA SEČA: Šumari prodali drva vredna tri miliona dinara

Crna Hronika -
Šumar V.B. i upravnik radne jedinice "Komunalne šume" Javnog preduzeća Nacionalni park "Tara" D. M. sumnjiče se da su od maja do oktobra 2012. godine samoinicijativno obeležili 2.510 stabala za seču, drvne mase od oko 1.600 kubnih metara, koja su prodali i oštetili javno preduzeće za oko 3,6 miliona dinara

UŽICE - Policija u Bajinoj Bašti saopštila je da su privedeni šumar Nacionalnog parka Tara V. B. (28) i D.M. (40) iz Bajine Bašte zbog sumnje da su oštetili Nacionalni park "Tara" za više od šest miliona dinara.

U saopštenju policije se navodi da su šumar V.B. i upravnik radne jedinice "Komunalne šume" Javnog preduzeća Nacionalni park "Tara" D. M. od maja do oktobra 2012. godine samoinicijativno obeležili 2.510 stabala za seču, drvne mase od oko 1.600 kubnih metara, koja su prodali i oštetili javno preduzeće za oko 3,6 miliona dinara.

Kako se navodi, oni su u istom periodu dozvolili bespravnu seču 1.400 neobeleženih stabala drvne mase od oko 1.200 kubnih metara vrednosti od oko 2,6 miliona dinara na štetu Nacionalnog parka "Tara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track