Najnovije vesti

Optužni predlog protiv Čanka zbog prebijanja Lešanovića

Optužni predlog protiv Čanka zbog prebijanja Lešanovića

Crna Hronika
14:40h
Čanak je 23. septembra prošle godine ispred kafane "Tako je suđeno" na Ribnjaku, čiji je vlasnik Danilo Ikodinović, zajedno sa još dvojicom saučesnika pretukao Beograđanina Pavla Lešanovića (48)

NOVI SAD - Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv lidera LSV Nenada Čanka (54), zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja. Za to krivično delo predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.Čanak je 23. septembra prošle godine ispred kafane "Tako je suđeno" na Ribnjaku, čiji je vlasnik Danilo Ikodinović, zajedno sa još dvojicom saučesnika pretukao Beograđanina Pavla Lešanovića (48).Pravni zastupnik oštećene strane Goran Petronijević nezadovoljan je jer je, umesto optužnice, protiv lidera LSV podnet optužni predlog. Optužni predlozi se, naime, podnose za lakša krivična dela, za koja se, uglavnom, izriču uslovne kazne."A gde je krivično delo ugrožavanja sigurnosti za koje postoje svi elementi", pita se Petronijević i dodaje:

"Mislim da je ovde očigledno reč o organizovanoj opstrukciji da se dođe do prave istine o jednom veoma ozbiljnom nasilnom aktu sa oružanim elementima."Ovu tvrdnju ilustruje i pitanjem zašto nije utvrđeno da li je Čanku pripadao pištolj koji je, "dok su dva njegova saučesnika pored kola gazila Lešanovića, držao uperen u u njegovu glavu, naređujući mu da ruke drži na volanu" i, ako jeste, da li je imao dozvolu za njegovo nošenje."Zašto nije utvrđen i identitet Čankovih batinaša, iako je Lešanovićev vozač jednog od njih detaljno opisao, i izjavio da bi i drugog mogao prepoznati", dodaje Petronijević.Čankov branilac Milan Đukić nije želeo detaljnije da komentariše optužni predlog pošto ga, kako kaže, nisu dobili ni on, ni njegov klijent. U Osnovnom sudu nisu mogli da preciziraju kada bi moglo da počne suđenje.

Pavle Lešanović nakon incidenta (Foto: Kurir)
Pavle Lešanović nakon incidenta (Foto: Kurir)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track