PRIZNAO IZNUDU: Vozaču brze pošte mesec dana pritvora

Kuršumlija

PRIZNAO IZNUDU: Vozaču brze pošte mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Prilikom preuzimanja novca, pripadnici policije su iznuđivača K.M. uhapsili, i on je priznao ucenu preduzetnika iz kuršumlije

KURŠUMLIJA - Vozaču brze pošte K. M. (20) iz Aleksinca određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od privatnog preduzetnika M. M. (40) iz Kuršumlije.

Nakon što je vozač brze pošte firme Beks u nekoliko navrata dopremio brzu poštu M. M. u Kuršumliji, pozvao ga je telefonom i tražio da mu isplati 10.000 evra, uz pretnju da će, ako to ne uradi, da mu "digne kuću u vazduh i da će mu pobiti porodicu".

Naredna dva dana K. M. je oštećenom slao preteće sms poruke, tražeći novac. Oštećeni je predložio da mu isplati 2.500 evra, a kao garanciju za to, u saradnji sa policijom, M. M. je iznuđivaču na žiro račun uplatio 5.000 dinara.

Tako je otkriven identitet iznuđivača. Nakon toga, u saradnji sa policijom obeležene su novčanice u ukupnom iznosu od 2.500 evra koje je zatim M. M. ostavio u korpi za smeće na autobuskoj stanici u tom gradu, jer je iznuđivač tako zahtevao.

Prilikom preuzimanja novca, pripadnici policije su ga uhapsili, a K.M. je priznao delo koje je počinio. Pripadnici policije iz Kuršumlije su taj slučaj, kakav do sad nije zabeležen u toj opštini, rešili za dva dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja